O firmă din România decorează parcurile de distracţii din întreaga lume

Parcurile de distracţii din întreaga lume sunt decorate de o firmă din Oradea. Disneyland Paris, Aquarium Arizona, Legolend Billund, Danemarca, PortAventura-Spania, Galaxy Park Sevilla sunt doar câteva dintre locurile în care au ajuns creaţiile artiştilor români.

17 mai 2016, 07:15
O firmă din România decorează parcurile de distracţii din întreaga lume

Producătorul specializat în medii tematice, carusele tematizate, de groază şi animaţie cu roboţi este o companie internaţională care a apărut în România, în oraşul bihorean Aleşd, în anul 2005.

Cu timpul firma şi-a mutat sediul în Oşorhei, la doar 10 kilometri de Oradea. În cele două hale ale firmei lucrează peste 100 de muncitori, dar şi străini care se ocupă mai mult de formare, fiind specializaţi în sculptură, design sau pictură.

„Suntem o companie de tematizare, unică la nivel de România, şi suntem printre liderii mondiali în domeniu. Transpunem fiecare poveste în realitate. Orice idee noi o transpunem într-un proiect ce urmează să fie implementat în marile parcuri de distracţie din întreaga lume şi nu numai. Tematizăm absolut orice. Am realizat acvarii de dimensiuni uriaşe, am tematizat clădiri, pensiuni, tot ce înseamnă artă în acest domeniu de tematizare”, a precizat Ligia Cioară, director resurse-umane al firmei din Bihor, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Meşterii folosesc o varietate de materiale, de la ciment la fibră de sticlă, răşini, lemn, metal, aluminiu, spume poliuretanice, plastic sau polispan.

„Oamenii îşi doresc să se distreze în timpul lor liber, îşi doresc să se distreze în special în parcurile de distracţie. Au nevoie de aventură şi amintiri unice, memorabile. Noi încercăm să le oferim aşa ceva prin produsele pe care le creem. Nu pornim în realizarea lor fără să nu avem în spate o poveste captivantă care să-l atragă pe vizitator. Baza pentru acest lucru este reprezentată de mediile tematice complete, cu o poveste captivantă ca punct de pornire” a precizat Julien Kiss, manager de recrutare al Escenomatica.

O balenă de 14 metri lungime a ajuns în Portugalia şi a făcut obiectul unei ştiri, iar o lucrare tematică la un hotel din Croaţia, prilej cu care un spaţiu obişnuit a fost transformat într-unul acvatic, a fost o altă operă de care bihorenii au fost mândri că le poartă semnătura.

„Departamentul de Artă este locul unde prinde viaţă orice proiect al companiei. Acolo sunt create primele schiţe de către echipele de designeri iscuţi „susţine Ligia Cioară.

Proiectele derulate de firma din Bihor pornesc de la 500.000 de euro şi pot ajunge să depăşească chiar şi 8 milioane de euro.