O firmă IT şi-a testat angajaţii cu subiectele de la Bac 2017. Incredibil care au fost rezultatele

Publicat: Sâmbătă, 01 Iulie 2017 14:39 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Iulie 2017 14:39 // Sursa: romaniatv.net

Experiment inedit la o firmă de IT din România. Conducerea companiei a rugat mai mulți programatori să dea bacul la informatică cu subiectele de anul acesta. A vrut astfel să compare materia predată la liceu cu ce se cere pe piața muncii și să pornească o dezbatere publică pentru îmbunătățirea învățământului IT din România. Managerii promit că notele luate de angajați la examen nu influențează viitoarele majorări salariale.

Foto: zdi.ro

De îndată ce subiectele au apărut pe site-ul Ministerului Educației, conducerea firmei i-a invitat pe informaticieni în sala de ședintă, scrie digi24.ro. I-a pus să-şi lase telefoanele la intrare ... și să dea examen. Cei care-au participat la experiment au lucrat la proiecte pentru Agenția Spațială Europeană și pentru companii importante din străinătate, dar notele obținute dacă ar fi dat Bac-ul din nou au fost între 5 şi 8:50.

Citeşte şi Perle BACALAUREAT 2017. "Despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică....." VIDEO

Vlad Ștefănescu, programator: „Nu ştiu dacă aş fi luat un 5. Şi nu ştiu cât contează experienţa respectivă, pentru că subiecte nu văd să aibă aplicabilitate în job-ul meu zilnic".

Mai bine s-au descurcat programatori foarte tineri, care aveau materia de liceu mai proaspătă în memorie.

Andrei Bordeianu, programator: "Cinstit, mi s-au părut nişte subiecte accesibile. Eu aş fi luat în jur de 8,50".

Conducerea companiei atrage atenţia sistemul educațional ar putea fi îmbunătățit pentru a face faţă cerinţelor actuale de pe piaţa muncii.

Ionuţ Cociaş, responsabil dezvoltare: „Nu suntem mulţumiţi de sistemul de învăţământ de la noi. Din punct de vedere al necesităţilor pieţei de IT, sistemul de învăţământ ar putea face mai multe".

Securitatea cibernetică de exemplu lipsește total din programă, deși în România sunt numeroase firme specializate în analiza virușilor informatici. Companiile fac ele programe educaționale, pentru că altfel ar duce lipsă de specialiști.

Carmen Buruiană, manager HR: „Avem câteva proiecte în Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Am avut surpriza anul acesta să 500 de înscrişi. Dar testele noastre sunt complicate şi rămânem cu un număr limitat de participanţi."

Citeşte şi REZULTATE BACALAUREAT ALBA 2017, potrivit edu.ro. Emoţii mare pentru elevi, cei nemulţumiţi pot face contestaţii

Mihai Murgan, engineering manager: „E un domeniu foarte dinamic şi să vedem acum Pascal, în 2017, că încă sunt subiecte în Pascal, arată că e o problemă undeva".

Managerii spun că adolescenții ar trebui să învețe la liceu și noțiuni aplicate.

Andrei Pitiș, vicepreședinte ANIS: „În liceu, cel puţin, am văzut cum arată programa. Este foarte axată pe programare, în primul rând. De multe ori este vorba de un limbaj foarte dificil, C++, care la nivel mondial este considerat un limbaj dificil".

IT-ul este a doua industrie ca importanță în România. Începătorii câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună, iar informaticienii cu experiență pot ajunge și la 15.000 de lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajati it bacalaureat 2017 firma IT subiecte informatica bacalaureat 2017
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H