O fostă poliţistă s-a îmbogăţit din banii primiţi din amenzi

O poliţistă din Sibiu a făcut avere după ce a furat timp de mai mulţi ani banii plătiţi de şoferi pentru amenzi. Şefii tinerei în vârstă de 27 de ani, au fost cei care au dat-o pe mâna procurorilor, însă, aceasta s-a trasferat la scurt timp la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a afla cu cât s-a îmbogăţit poliţista, autorităţile au nevoie de un expert contabil şi de un grafolog.

16 nov. 2015, 09:22
O fostă poliţistă s-a îmbogăţit din banii primiţi din amenzi

Tânăra lucra în poliţie din 2007, când, a fost încadrată la serviciul Rutier. Aceasta primea de la colegii ei toate procesele verbale şi amenzile strânse peste zi pentru a depune banii în trezorerie. Şefii poliţistei şi-au dat seama că ceva nu este în regulă abia în luna august când, au început un control financiar, scrie turnulsfatului.ro.

„A fost numită o comisie de inventariere a chitanțelor amenzilor aplicate de către polițiștii Serviciului Rutier în perioada 2010-2015 și, în urma acestei inventarieri, s-a constatat că există suspiciunea rezonabilă de săvârșire a infracțiunilor de fals și uz de fals”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Tânăra modifica de mână toate sumele obținute din amenzi și raporta cu totul altceva, iar la Trezorerie depunea întotdeauna mai puțini bani.

Citeşte şi Şef din Poliţie, REŢINUT pentru abuz în serviciu, şantaj şi distrugere de probe

În timp ce dosarul tinerei acuzată de înşelătorie a fost trimis la Parchetul de pe lângă tribunalul Sibiu, aceasta s-a transferat la ISU.

„Ea a îndeplinit toate condițiile prevăzute în selecție și, în acest moment, începând cu 1 octombrie, este încadrată la structurile de suport ale Inspectoratului”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău.

Poliţiştii rutieri spun că dosarul fostei lor colege îi afectează, indirect, pe ei. „Ea nici măcar nu ieșea pe teren, nu dădea amenzi. Lucra în birou, noi îi predam procesele verbale, nu știam ce face ea. Acum, lumea spune că noi luăm din banii de amenzi. Nu e corect, imaginea noastră are de suferit”, spune unul dintre agenții de la Serviciul Rutier

Tânăra este acum cercetată în stare de libertate, pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu.