O fostă şefă de la Guvern a fost chemată la DNA. Daniela Andreescu, audiată pentru casele de lux

Daniel Andreescu, fosta şefă a Secretariatului General al Guvernului în mandatul lui Emil Boc, a fost audiată marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit România TV, ea le-a dat explicaţii procurorilor, după ce corpul de control al lui Victor Ponta a depus plângere în privinţa mai multor demnitari care ar beneficia ilegal de locuinţe de la stat.

24 sept. 2013, 09:53
O fostă şefă de la Guvern a fost chemată la DNA. Daniela Andreescu, audiată pentru casele de lux

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac verificări în legătură cu modul în care mai mulţi demnitari au pus mâna pe case la RA-APPS, în mod ilegal, şi verifică modul în care aceştia au ajuns să le aibă în chirie sau chiar să le cumpere de la stat, pe un preţ foarte mic. DNA s-a sesizat în acest caz urma verificărilor făcute de Corpul de Control al premierului Victor Ponta.

Potrivit România TV, prima persoană audiată în acest caz a fost Daniela Andreescu, fost şef la Secretariatul General al Guvernului. Ea a trebuit să le dea explicaţii anchetatorilor ca urmare a faptului că le-a dat fiului, fiicei şi soţului său spaţii de la RA-APPS, în mod ilegal.

După audierile de la DNA, Daniela Andreescu a explicat, într-un comunicat remis România TV, că procurorii anticorupţie nu i-au stabilit o calitate în dosarul amintit, ci doar i-au solicitat relaţii procedurale la nivelul SGG. „Astazi 24.09.2013 la orele 10:00 m-am prezentat la DNA. Pe citatie nueste trecuta vreo calitate pe care as avea-o in dosarul respectiv, lucrucare s-a reiterat de reprezentantii DNA. Nu mi s-a comunicat ca arexista o plangere care ma priveste pe mine personal din parteaPremierului Ponta sau a altcuiva, nu am fost instiintata ca am vreocalitate in acest dosar, mi s-a solicitat sa dau relatii procedurale la nivelul SGG, pe care le-am oferit cu promptitudine”, a explicat Daniela Andreescu.

Aceasta nu este singura situaţie, Mircea Geoană refuzând să plece de mai bine de cinci ani din casa RA-APPS în care locuieşte ilegal. Acum el a găsit un nou motiv de amânare, afirmând că îşi caută o locuinţă pe care să o cumpere.