O furtună a făcut dezastru în Turcia. Cel puţin patru persoane au murit, tiruri răsturnate de vânt pe autostradă, iar mai multe case au rămas fără acoperiş VIDEO

O furtună a făcut dezastru, luni, în Istanbul şi în mai multe zone din Turcia. Cel puţin patru persoane au murit, mai multe tiruri au fost răsturnate de vânt pe autostradă, iar casele oamenilor au rămas fără acoperiş.

29 nov. 2021, 20:09
O furtună a făcut dezastru în Turcia. Cel puţin patru persoane au murit, tiruri răsturnate de vânt pe autostradă, iar mai multe case au rămas fără acoperiş VIDEO

O furtună a făcut dezastru în Turcia. S-a întâmplat luni. Cel puţin patru persoane au murit şi alte 19 au fost rănite în Istanbul, din cauza vântului puternic.

O furtună a făcut dezastru în Turcia

Printre cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în Istanbul, din cauza vântului puternic, se află şi un cetăţean străin.

„Patru persoane, inclusiv un cetăţean străin, şi-au pierdut viaţa, iar 19 dintre concetăţenii noştri au fost răniţi, dintre care trei grav”, a declarat guvernoratul din Istanbul într-un comunicat, citând un bilanţ întocmit de Agenţia guvernamentală pentru gestionarea dezastrelor naturale (Afad), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ninsori viscolite în următoarele 24 de ore. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

În imaginile video difuzate de agenţia turcă DHA se pot vedea două persoane întinse la pământ alături de un cărucior, sub rămăşiţele unei structuri care arată de parcă ar fi explodat, în cartierul Esenyurt din vestul oraşului Istanbul.

O femeie şi-a pierdut viaţa într-un alt cartier din vestul oraşului, după ce a fost lovită în faţă de o grindă care s-a desprins de pe acoperişul clădirii sale, potrivit DHA.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a transmis condoleanţe familiilor victimelor, solicitând locuitorilor oraşului să fie precauţi în faţa riscului de accidente similare sau de „cădere a copacilor şi a stâlpilor”, cauzate de vântul care a suflat cu viteze de până la 130 km/h.

De asemenea, pe reţelele de socializare au apărut mai multe filmuleţe din timpul urgiei.

Alte imagini postate pe reţelele de socializare surprind cum un acoperiş şi o verandă sunt luate de vânt, precum şi mai multe tiruri răsturnate pe o autostradă din apropiere de Istanbul.

Zeci de acoperişuri şi aproape 200 de copaci au căzut din cauza furtunii, iar traficul maritim a fost suspendat pe Bosfor, a anunţat primăria din Istanbul.

Cinci avioane care urmau să aterizeze la Istanbul au fost redirecţionate către aeroporturile din Ankara şi Izmir, a informat NTV. De asemenea, autoritățile au suspendat temporar serviciile de transport cu feribotul către stațiunile Bodrum și Kas.

Citeşte şi Iarna îşi intră în drepturi. Alertă cod galben de ninsori şi viscol în 10 judeţe