O furtună la malul mării a făcut ravagii în Vama Veche. Străzi inundate, sezlonguri luate de valuri şi mese dărâmate de vânt

Furtuna de la malul mării a făcut prăpăd în stațiunea Vama Veche. Vântul puternic a pus la pământ umbrelele de pe plajă, iar valurile extrem de mari au luat pe sus șezlongurile.

03 sept. 2022, 11:13
O furtună la malul mării a făcut ravagii în Vama Veche. Străzi inundate, sezlonguri luate de valuri şi mese dărâmate de vânt
Furtună în Vama Veche - Foto Antena 3

Nu doar Vama Veche a fost afectată de furtuna de sâmbătă dimineaţă, probleme fiind semnalate şi în Constanţa, unde mai multe străzi sunt inundate după ploaia abundentă din ultimele ore.

La malul mării sunt puțin peste 20 de grade şi vântul bate cu putere, tocmai din cauza aceasta, autoritățile portuare au decis să suspende toate manevrele de intrare în porturile de la Marea Neagră, intrare și ieșire, dar și operațiunile de încărcare și descărcare, pentru că există riscul unor accidente pe plajă, potrivit Antena 3.

Vremea capricioasă va persista pe tot parcursul zilei de sâmbătă, va ploua până după orele prânzului, iar vântul va continua să sufle cu putere până spre seară.

Zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea intră sâmbătă, la ora 10.00, sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 60 l/mp. Meteorologii au emis și un Cod galben de averse și vijelii pentru Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO septembrie 2022. Plouă cât toată vara în prima lună de toamnă

Potrivit ANM, Codul galben intră în vigoare sâmbătă ora 10.00 și va fi valabil până la ora 18.00.

În Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55-60 km/h, în special pe litoral.

Potrivit avertizării Cod portocaliu, care intră în vigoare sâmbătă la ora 10.00 și este valabilă până la ora 15.00, în zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale, iar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp.

Citeşte şi: Prognoza meteo 3 septembrie. Meteorologii anunță valori termice mai scăzute în aceste zone ale țării