O FURTUNĂ solară s-ar putea îndrepta spre Pământ. Comunicările prin satelit vor fi cele mai AFECTATE. Când va avea loc fenomenul

Publicat: Vineri, 02 Noiembrie 2018 15:48 // Actualizat: Vineri, 02 Noiembrie 2018 15:48 // Sursa: romaniatv.net

O gaura mare s-a deschis pe suprafata soarelui, ceea ce ar putea duce eventual la furtuni geomagnetice de acolo spre Pământ, au avertizat cercetatorii, potrivit Express.

Experţii cred că o gaură coronală care se formează pe suprafața soarelui ar putea sufla vântul solar spre Pământ. Când o gaură coronală se deschide în atmosfera Soarelui, ea eliberează particulele solare în cosmos. Din nefericire pentru planeta noastră se află direct în fața acestor găuri coronale uriașe. Când particulele solare lovesc atmosfera Pământului, pot provoca "Aurora Borealis" şi "Aurora Australis", titreată Express.

Potrivit site-ului Space Weather, furtuna solară, probabil, o să lovească Pământul pe 3 noiembrie: "Analiștii spun că există o șansă de 45% că pe 3 noiembrie vor fi mici furtuni geomagnetice de clasă G1, când o rafală a vântului solar va afecta câmpul magnetic al Pământului". "În timpul furtunilor geomagnetice din clasa G1, aurorele pot să coboare până la sud, ca o linie de la Maine la Washington, în Statele Unite". Cu toate acestea, consecințele furtunilor solare pot fi mult mai grave decât aspectul de Aurora Borealis.

În cele mai multe cazuri, câmpul magnetic al pământului protejează oamenii de radiații, însă furtunile solare pot afecta tehnologia prin satelit. Vânturile solare, care sunt un flux de particule de la soare, pot încălzi atmosfera exterioară a Pământului. Acest lucru poate afecta sateliții aflaţi pe orbită, ceea ce poate duce la pierderea navigației GPS, a semnalelor telefonului mobil și a televiziunii prin satelit. În plus, o creștere a particulelor poate provoca curenți mari în magnetosferă, ceea ce poate duce la o generare mai mare a energiei electrice în liniile electrice, ducând la supraîncărcarea transformatoarelor și a centralelor electrice și la întreruperea alimentării. Cantități mai mari de radiații fac, de asemenea, oamenii vulnerabili la cancer.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aurora boreală furtună solară
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 07:54
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Daca Comunicarea prin GPS , ar fi posibila , in Caz de Cutremur , probabil ar fi o Solutie buna atunci cand nu functioneaza Internetul la Telefon , macar acolo un Semnal Sonor cu Voce la Sonerie , in caz de Cutremur , fara Internet la Telefon , doar cu Data , Ziua Ora , GPS , si Semnalul Sonor Verbal in caz de Cutremur . Aceasta este , o Solutie de Premiul Nobel !
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H