O grădină zoologică a eutanasiat 20 de pelicani deoarece erau infectaţi cu virusul gripei aviare H5N8

O grădină zoologică din Viena a eutanasiat vineri 20 de pelicani după ce a descoperit că întregul grup de păsări a fost infectat cu virusul extrem de contagios al gripei aviare H5N8, au indicat responsabili ai grădinii zoologice, citați de Reuters.

10 mart. 2017, 14:15
O grădină zoologică a eutanasiat 20 de pelicani deoarece erau infectaţi cu virusul gripei aviare H5N8

Grădina Zoologică de la Schönbrunn a testat cârdul de pelicani, unul dintre cele mai mari găzduite de vreo grădină zoologică, după ce a descoperit virusul la un exemplar la începutul acestei săptămâni.

Virusul s-a răspândit pe scară largă în Europa și în Orientul Mijlociu de la sfârșitul anului trecut, ceea ce a dus la sacrificarea a sute de mii de păsări de curte și la izolarea celor sănătoase.

Pelicanii creți de la grădina zoologică vieneză fuseseră ținuți într-un cort din luna decembrie, ca măsură preventivă, însă unul dintre ei s-a îmbolnăvit luni și a fost eutanasiat.

„Pentru a proteja stocul de păsări rămase a trebuit să eutanasiem toți pelicanii creți în această dimineață”, a declarat medicul veterinar Thomas Voracek

Incintele grădinii zoologice care găzduiesc păsările, fauna deșertică și cea din pădurea tropicală vor rămâne închise publicului.

Potrivit celor mai recente date oferite Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, nu a fost descoperită nicio persoană infectată cu tulpina H5N8.

Citeşte şi Gripă aviară confirmată la o pasăre sălbatică găsită pe malul Mureşului, în Arad