O groapă imensă a înghiţit instantaneu o intersecţie din metropola japoneză Fukuoka VIDEO

Autorităţile japoneze au anunţat că o groapă uriaşă a înghiţit la primele ore ale dimineţii o intersecţie din zona centrală a metropolei Fukuoka.

08 nov. 2016, 16:40
O groapă imensă a înghiţit instantaneu o intersecţie din metropola japoneză Fukuoka VIDEO

O porţiune dintr-o stradă cu cinci benzi de circulaţie s-a prăbuşit în groapa cu o adâncime de aproximativ 20 de metri. Incidentul a provocat hoas pentru navetiştii de dimineaţă, după ce circulaţia metroului a fost întreruptă pentru mai multe ore, transmite Time, potrivit news.ro.

”Alimentarea cu electricitate s-a oprit brusc şi am auzit un zgomot puternic. Apoi am ieşit afară şi am văzut această groapă uriaşă”, a declarat un martor pentru cotidianul japonez The Mainichi.

Se pare că groapa s-a format în jurul orei locale 5.00 (22.00 ora României).  Locuitorii din apropiere au fost treziţi de zgomotul puternic, în vreme ce toate semnele de circulaţie şi semafoarele din intersecţie au fost înghiţite de groapa, cu o adâncime de aproape 20 de metri. De asemenea, porţiunea prăbuşită a ajuns până la structura de rezistenţă a clădirilor din apropiere.

 Circulaţia metroului a fost întreruptă, iar penele de electricitate au afectat peste 800 de locuinţe. Între timp, clădirile de locuinţe din apropiere au fost evacuate de autorităţile locale, care sunt îngrijorate de formarea mai multor gropi şi de posibile explozii de gaz, potrivit news.ro.

Aeroportul Fukuoka a fost de asemenea afectat de o scurtă pană de electricitate la primele ore ale dimineţii. ”Vom face eforturi pentru a preveni un al doilea dezastru asemănător”, a declarat primarul Soichiro Takashima.

Autorităţile locale cred că incidentul a fost provocat de construcţia unei noi linii de metrou în apropiere.