O grupare kurdă a revendicat atentatul de la Izmir

Un grup radical kurd, Șoimii Libertății din Kurdistan (TAK), a revendicat miercuri atentatul comis pe 5 ianuarie în orașul Izmir, din vestul Turciei, și soldat cu doi morți.

11 ian. 2017, 13:37
O grupare kurdă a revendicat atentatul de la Izmir

TAK, apropiat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunțat că atacul a fost pus în practică de doi bărbați cu vârste de 29 de ani, respectiv 25 de ani, potrivit mesajului de revendicare publicat de Firat, o agenție de presă pro-PKK.

Cei doi autori au fost uciși în timpul atacului. Autoritățile turce anunțaseră că au ucis ‘doi teroriști’ în schimbul de focuri care a urmat atentatului.

O mașină-capcană a explodat pe 5 ianuarie în fața Palatului de Justiție din Izmir, al treilea oraș ca mărime din Turcia, dar a fost împiedicată să intre în interiorul clădirii de un agent de circulație, conform autorităților turce.

TAK a revendicat mai multe atacuri sângeroase înregistrate în ultimele luni în Turcia, printre care dublul atentat comis pe 10 decembrie în apropierea stadionului clubului de fotbal Beșiktaș Istanbul și soldat cu 46 de morți.

PKK, calificat drept organizație teroristă de către Turcia, SUA și Uniunea Europeană, luptă de trei decenii împotriva statului turc, conflict în care au murit peste 40.000 de persoane.