O IMIGRANTĂ ROMÂNCĂ a umilit o europarlamentară britanică, pe tema IMIGRAŢIEI

O imigrantă româncă a pus la punct o europarlamentară britanică din partidul antiimigraţie UKIP, al lui Nigel Farage, într-o dezbatere organizată la celebra Universitate Oxford.

17 dec. 2014, 08:36
O IMIGRANTĂ ROMÂNCĂ a umilit o europarlamentară britanică, pe tema IMIGRAŢIEI

Politiciana britanică, Margot Parker, a fost întrebată când se va opri formaţiunea sa din a discrimina românii. Eurodeputata a bălmăjit nişte răspunsuri, multe dintre ele contradictorii sau aberante, în timp ce publicul se amuza.

Citeşte şi Preşedintele UKIP ne atacă din nou: „Nu am o problemă cu românii. Am o problemă uriaşă cu România”

„Sunt româncă. Mă aflu aici de patru ani, am o diplomă de la o universitate britanică, îmi plătesc taxele şi n-am trăit o zi din ajutoare sociale. Dar de fiecare dată când am aplicat pentru o slujbă am simţit că trebuie să mă dezbar de naţionalitatea mea din cauza stigmatizării şi a atitudinii de blamare a imigranţilor români. Întrebarea mea este, doamnă Parker, când va înceta UKIP să se asigure că în lumina reflectoarelor se află doar cazuri extreme de imigraţie, nereprezentative, doar pentru a susţine o politică de partid şi pentru a instaura un climat de frică?

Citeşte şi Universitatea Oxford creează burse Margaret Thatcher

Aceasta a fost întrebarea cu care imigranta româncă a pus-o în dificultate pe europarlamentara UKIP. Cu atât mai mult cu cât şi moderatorul a intervenit pentru a-i atrage atenţia politicienei că partidul său critică adesea românii. Iar răspunsul eurodeputatei a fost de-a dreptul halucinant.

„Se poate vorbi despre români, se poate vorbi despre bulgari… este vorba despre principiul numărului mare de imigranţi care vin în Marea Britanie”, a spus Parker.

Atunci când moderatorul emisiunii a subliniat că preşedintele partidul UKIP a spus, de două ori, că orice britanic ar trebui să fie îngrijotat dacă un grup de români se mută alături de el, Parker a dat asigurări că acesta nu este rasism. Remarca lui Parker a stârnit râsetele publicului. Mai mult, a încercat să sugereze că, de fapt, politica partidului său are la bază chiar interesele românilor.