Închisoare secretă, găsită în subsolul unei cabane din Rusia. Descoperire morbidă: „cuptor inundat, de mărimea unui corp uman”

O închisoare secretă, cu crematoriu destinat oamenilor, a fost descoperită în subsolul unei cabane dintr-un sat de lângă Sankt Petersburg, Rusia.

20 iul. 2021, 18:03

O închisoare dezafectată a fost descoperită în subsolul unei cabane dintr-un sat de lângă Sankt Petersburg, Rusia. Din clipul postat de 47news.ru., se poate vedea cum cabana dărăpănată este doar un element menit să ascundă teribilul centru de detenție. Casa era înconjurată cu un gard metalic, înalt de trei metri, care în prezent este căzut în paragină.

Intrarea în închisoarea se făcea prin așa-zisul „garaj” al casei prin care puteau să încapă mașini de dimensiunea camionetelor de poliție.

Când jurnaliștii publicației citate au intrat în închisoarea dezafectată, spațiul era inundat aproape integral. În momentul în care au pășit în misterioasa construcție, reporterii au fost întâmpinați de un hol lung și întunecat. În imagini se poate observa cum în subsolul inundat există două celule dotate cu paturi supraetajate și cu toalete.

Lângă una dintre celule se poate vedea a o altă intrare care face accesul către un doilea subsol, mai adânc, însă această zonă nu a putut fi explorată din cauza inundațiilor.

Jurnaliștii au făcut o descoperire morbidă atunci când au ajuns în spatele casei unde se află o baie cu o trapă secretă, care duce către un „cuptor inundat, de mărimea unui corp uman”. Cercetările specialiștilor au arătat că în spațiul respectiv se află „rămășițe biologice”, însă nu este sigur dacă sunt umane sau animale.

În imagini se poate observa și o groapă înconjurată de materiale de construcție.

Jurnaliștii au aflat despre închisoarea secretă de la câțiva migranți care ar fi furat bunuri găsite în cabană. Locuitorii satului Agalatovskoye, din regiunea Leningrad, au declarat jurnaliștilor că în locul respectiv „a lucrat” Comitetul de Investigații al Rusiei în 2020.

O închisoare secretă din Rusia, în proprietatea lui „Escobar”

Primarul din sat a menționat că închisoarea ar fi fost descoperită în urmă cu trei ani, însă nimeni nu a știut de ea cu excepția autorităților.

Potrivit jurnaliștilor care au investigat cazul închisorii ascunse, primul proprietar al buncărului ar fi fost fostul șef al unei unități de arest preventiv, care s-a retras în 2004 și a murit la 51 de ani, în 2018.

Al doilea proprietar ar fi un om de afaceri în vârstă de 50 de ani, cu infracțiuni la activ. El a fost condamnat pentru răpire în 2001 și și-a schimbat numele în ”Escobar” în 2010.

Din momentul în care centrul de detenție secret a fost făcut public de către presa din Rusia, locuitorii din zonă au mers să-l viziteze.

În mod straniu, un site de știri local, a anunțat că închisoarea a fost dărâmată la cererea organelor de anchetă.

„Nu facem nici un fel de comentarii”, au răspuns cei de la Comitetul de Investigații pentru Podyom, atunci când li s-a cerut să explice prezența lor acolo în 2018 și 2020, relatează Digi24.