O infirmieră de la Spitalul Judeţean Sibiu a MURIT în lift

O infirmieră a decedat, sâmbătă dimineață, în timp ce se afla la serviciu, la Spitalul Județean Sibiu. Femeia, 58 de ani, a făcut infarct în lift și nu a mai putut fi salvată de medici. La nivelul secției s-a deschis o anchetă internă.

16 oct. 2016, 08:45
O infirmieră de la Spitalul Judeţean Sibiu a MURIT în lift

Infirmiera avea 58 de ani și era angajată la Compartimentul Diabet, Nutriție și Boli Metabolice de la Spitalul Județean Sibiu, potrivit oradesibiu.ro. Femeia se afla în lift și mergea spre bucătăria spitalului după mâncare. A fost găsită prăbușită la pâmânt.

Este vorba despre o infirimieră în vârstă de 58 de ani care era cunoscută cu patologie cardiacă. Era în tură conform graficului. Nu era în tură suplimentară. A decedat, cauza fiind cel mai probabil de natură cardiacă. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar, din păcate, nu a mai putut fi readusă la viață”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu.

În cadrul instituției s-a declanșat o anchetă internă pentru a se stabili exact împrejurările în care a avut loc incidentul.

Moartea infirmierei survine la câteva zile după ce o asistentă de la Spitalul de Pediatrie a decedat din cauza extenuării. Femeia avea 30 de ani și era mama unei fetițe de patru ani. 

Asistenta s-a simţit rău timp de o săptămână şi chiar i s-a spus să nu mai vină la serviciu, însă aceasta ar fi refuzat, potrivit directorului Spitalului de Pediatrie Sibiu, Stelian Banciu.

„Încă de luni, când a intrat în tură, cu o săptămână înainte de deces, colegele au văzut că nu se simte bine, iar a doua şi a treia zi, respectiv marţi şi miercuri, a avut liber. Joi a venit la serviciu, însă nu se simţea bine. I s-a spus să nu mai vină vineri, dar a intrat în turele de noapte sâmbătă şi duminică. Sâmbătă nu s-a simţit bine, dar a insistat să îşi facă şi tura de duminică, pentru că, de luni, ar fi urmat să intre în concediu”, a declarat directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Întrebat dacă din cauza lipsei de personal asistenta nu a putut să îşi ia liber, Banciu a spus că există, într-adevăr, lipsă de personal, însă nu s-a pus niciodată problema ca un angajat să nu îşi poată lua concediu medical din acest motiv.