O instanţă din Ecuador respinge plângerea lui Julian Assange împotriva regulilor ambasadei

O instanţă din Ecuador a respins luni plângerea lui Julian Assange împotriva regulilor impuse de ambasada ecuadoriană de la Londra, unde fondatorul WikiLeaks s-a refugiat în urmă cu şase ani, informează DPA.

30 oct. 2018, 06:19
O instanţă din Ecuador respinge plângerea lui Julian Assange împotriva regulilor ambasadei

Reprezentanţa diplomatică i-a pus recent în vedere lui Assange că vizitatorii trebuie aprobaţi dinainte, că trebuie să îşi facă curăţenie în baie, să îşi îngrijească pisica şi să achite costurile cu energia şi internetul.

Informaticianul susţine că reglementările sunt o încercare de a-l determina să părăsească ambasada şi că Regatul Unit a convenit deja – cu vicepreşedintele american, Mike Pence – să îl extrădeze în SUA.

Procurorul Inigo Salvador a respins argumentele prezentate de Assange instanţei printr-o conexiune video. Avocatul lui Assange, Carlos Poveda, care a participat fizic la şedinţă, a anunţat că va face apel împotriva deciziei judecătoarei Karina Martinez, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Marea Britanie a informat că Julian Assange nu va fi extrădat, anunţă procurorul general al Ecuadorului

Julian Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului în 2016, pentru a nu fi extrădat în Suedia, unde era acuzat de infracţiuni sexuale. Aceste acuzaţii au fost între timp retrase, dar există în continuare riscul ca el să fie arestat pentru încălcarea condiţiilor de cauţiune impuse de justiţia britanică.