O jucătoarele de legendă provoacă un scandal uriaş: „Tenisul este plin de lesbiene. Este Diavolul”

Fosta jucătoare de tenis Margaret Court, deţinătoarea recordului de trofee obţinute la turneele de Grand Slam, a declarat, miercuri, că în prezent tenisul "este plin de lesbiene" şi că acestea existau în sport şi atunci când evolua ea, însă într-un număr mult mai mic.

01 iun. 2017, 08:12
O jucătoarele de legendă provoacă un scandal uriaş: „Tenisul este plin de lesbiene. Este Diavolul”

Tenisul este plin de lesbiene. Şi atunci când jucam eu erau vreo două, dar acelea le-au dus pe cele tinere la petreceri şi în alte părţi şi astfel fenomenul s-a propagat. Acum sunt peste tot„, a spus Margaret Court la un post de radio creştin din Australia (Vision Christian Radio).

Copiii transsexuali sunt rezultatul intimidărilor şi nepăsării părinţilor, a menţionat fosta sportivă în vârstă de 74 de ani, care în prezent este pastor la Perth. „Cu toate lucrurile care li se bagă în cap copiilor în ziua de azi… Vă spun sincer, dacă nu ai părinţi care să te crească aşa cum trebuie şi ai părinţi cărora nu le pasă şi eşti rănit sau ofensat de ce îţi spune cineva, ajungi astfel. Un copil poate să înceapă să se gândească «Poate sunt o fetiţă», atunci când este băiat sau «Poate sunt băiat şi sunt fetiţă». Mintea este un câmp de luptă, de aceea am scris cartea «Antrenează-ţi creierul». Este totul în Biblie. Sunt atât de multe acolo despre creier, despre cum ne afectează, cum ne sunt afectate emoţiile… Poţi gândi: «Sunt băiat» şi acest lucru îţi va afecta emoţiile şi sentimentele, absolut totul. Acesta este Diavolul. Este ceea ce a făcut Hitler, ce a făcut comunismul – au acaparat minţile copiilor„, a adăugat fosta sportivă.

Court a mai spus că nu are nimic împotriva persoanelor gay, ci doar vrea să le ajute. „Vrem să îi ajutăm pe aceşti oameni să treacă peste situaţia în care se află. Nu suntem împotriva oamenilor. Sunt oameni şi în America se spune că 92 la sută dintre ei au fost abuzaţi sexual sau emoţional la o vârstă fragedă„, a precizat ea. În urmă cu câteva zile, Margaret Court a afirmat, într-o scrisoare deschisă, că nu va mai circula cu compania aeriană Qantas deoarece aceasta susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. După aceste afirmaţii, ea afost criticată de mai mulţi actuali şi foşti sportivi, între care Martina Navratilova, Casey Dellacqua, Samantha Stosur şi Nick Kyrgios.

Navratilova, în vârstă de 60 de ani, a cerut ca Margaret Court Arena, din incinta Melbourne Park, să primească alt nume, iar Samantha Stosur, în vârstă de 33 de ani, locul 22 WTA, a declarat că starurile din tenis ar putea boicota terenul care poartă numele Margaret Court la ediţia următoare a Australian Open. Casey Dellacqua (32 de ani, numărul 71 mondial la dublu) a reacţionat postând pe Twitter mesajul: „Margaret, este destul”. Dellacqua are o relaţie cu Amanda Judd, fostă jucătoare de „touch football” (sport asemănător fotbalului american), iar cele două au doi copii.

Britanicul Andy Murray, numărul 1 mondial la tenis masculin, a declarat că orice eventuală schimbare de nume a terenului Margaret Court de la Melbourne ar fi mult mai benefică dacă s-ar face înainte de startul turneului. „Cred că ar putea apărea multe probleme dacă jucătorii s-ar afla în situaţia de a juca la un Grand Slam şi a boicota terenul respectiv. Îmi imaginez că mulţi sportivi sunt ofensaţi (de ce a spus Court). Vom vedea ce va fi„, a afirmat el. Margaret Court Arena (al treilea stadion de tenis din punct de vedere al capacităţii din complexul Melbourne Park), unde se desfăşoară meciuri din cadrul Australian Open, a primit acest nume în 2003. Federaţia Australiană de Tenis a anunţat în această săptămână că nu va schimba numele terenului şi că părerile lui Court sunt personale.

Margaret Court, fostă număr 1 mondial, a câştigat de-a lungul carierei 24 de titluri de Grand Slam, un record. Ea s-a impus de cele mai multe ori la Australian Open – 11 trofee, de asemenea un record. Court are în palmares 92 de titluri la simplu şi 48 la dublu în Era Open.