O judecătoare rupe tăcerea după ce DNA Ploieşti a târât-o într-un calvar judiciar: „Funcţionarea SIIJ este o necesitate imperativă”

Într-o scrisoare deschisă adresată colegilor săi din justiție, judecătoarea Ruxandra Popescu vorbește despre abuzurile comise de o serie de procurori DNA împotriva judecătorilor. Judecătoarea susține că existența și funcționarea Secţiei pentru Investigarea infracţiunilor din justiţie este „o necesitate imperativă”.

16 iul. 2019, 06:30
O judecătoare rupe tăcerea după ce DNA Ploieşti a târât-o într-un calvar judiciar: „Funcţionarea SIIJ este o necesitate imperativă”

UPDATE. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, distribuie scrisoarea și afirmă că nu trece măcar o zi să nu aflăm despre abuzurile din justiție.

”Nu trece zi fără să aflăm despre abuzuri. Astăzi o persoană din sistemul de justiție! Nu o părere politică, nu o părere a analiștilor, ci una avizată, una de la firul ierbii!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Magistratul povesteşte că procurorii anticorupţie din Ploieşti au târât-o într-un calvar judiciar, din cauză că ar fi dat o sentinţă care nu a fost pe placul lor.

Procurorii din DNA Ploieşti i-ar fi fabricat un dosar, fără probe, bazat doar pe un singur denunţ menit să-i distrugă reputaţia profesională.

„Pentru că abuzurile comise de o serie de procurori DNA sunt evidente, existența și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este o necesitate imperativă pentru a-i proteja pe judecătorii și procurorii onești și profesioniști tocmai de excesul de zel al unor procurori care și-au uitat demult menirea de a fi apărătorii ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor”, se arată în documentul trimis revistei Q Magazine.


loading...
Partenerii noștri