O localitate din Albania, rasă de pe faţa pământului. Autorităţile au decis să dărâme toate clădirile rămase în picioare după cutremur

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 11:56 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 11:57 // Sursa: romaniatv.net

O localitate din Albania, satul Thumane, va fi rasă de pe faţa pământului. Autorităţile au decis să dărâme toate clădirile rămase în picioare după cutremur.

Peste 50 de oameni au murit în urma cutremurului din Albania, zeci de clădiri s-au făcut una cu pământul, iar alte câteva sute nu mai pot fi locuite din cauza stricăiunilor cauzate de seism, scrie libertatea.ro.

Uneori, parcă răul lovește mai rău tocmai în cei mai săraci și fără posibilități.

Citeşte şi România trimite ajutoare umanitare în Albania, după cutremurul din 26 noiembrie

Thumanë se află la vreo 40 de kilometri de Durres, departe de zona plajei, este un sat izolat, iar acum, după cutremurul de săptămâna trecută, arată ca după război.

Blocurile cu 5 şi 6 etaje sunt aproape toate căzute la pământ. Casele sunt dezafectate, altele pline de crăpături, cu bucăți de zid lipsă și fără acoperiș.

Aici, cutremurul a făcut 20 de victime. Localnicii le-au lipit fotografiile din anunțurile mortuare pe stâlpi. În jur de 400-500 de oameni trăiau, până de curând, aici. Cei mai mulți au plecat după catastrofă, dar sunt și oameni care au decis să rămână. Nu pot tăia legăturile cu trecutul, oricît de dureros ar fi el.

Sunt oameni în vârstă, care nu vor – ori nu pot – să și părăsească proprietatea. Casa, animalele, asta este toată averea lor.

„Cum să plecăm? Aici am stat toată viața, aici vrem să murim", spune un bărbat în vârstă de 63 de ani.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur Albania morti cutremur albania seism albania Thumane
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H