O localitate din Rusia se află sub asediul urşilor polari. Zeci de animale sunt în sat, orice activitate umană a fost întreruptă

Publicat: Joi, 05 Decembrie 2019 22:35 // Actualizat: Joi, 05 Decembrie 2019 22:35 // Sursa: romaniatv.net

Mai mult de 50 de urși polari au invadat satul Ryrkaypiy, din regiunea Chukotka, din nordul Rusiei. Toate activitățile publice au fost anulate, iar școlile sunt păzite pentru a-i proteja pe oameni de urși.

Enviromentaliştii pun coborârea urşilor în sate pe seama schimbărilor climatice, aceştia fiind obligați să părăsească coasta din cauza stratului subțire de gheață, dar și pentru a căuta hrană. Alți experți spun că urșii polari ajung atât de des în acest loc, astfel încât Ryrkaypiy ar trebui evacuat permanent, iar cei 700 de rezidenți ar trebui astfel relocați.

Un oficial local a declarat că a numărat 56 de urși polari în sat. Animalele erau atât adulți, cât și pui, și aproape toți păreau să fie foarte slabi. Urșii polari trăiesc în mod normal la mai bine de 2 kilometri de sat. „Dacă gheața era îndeajungs de puternică, urșii ar fi mers mai în largul mării, unde ar fi putut să vâneze foci", a declarat Mikhail Stishov, membru Word Wide Fund.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
regiunea Chukotka urşi polari Word Wide Fund
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
18 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H