O lunetistă de 23 de ani din Forțele Armate ale lui Zelenski a cucerit internetul. Cum arată ucraineanca Lara Croft

Oleksandra Samsonova, o lunetistă din cadrul Forțelor Armate ucrainene, a fost botezată Lara Croft la începutul războiului, deoarece trăsăturile feţei sale seamănă mult cu ale Angelinei Jolie, fapt care a făcut-o celebră pe internet.

26 iul. 2022, 15:36
O lunetistă de 23 de ani din Forțele Armate ale lui Zelenski a cucerit internetul. Cum arată ucraineanca Lara Croft

Oleksandra a acordat un interviu pentru  revista ELLE , în care a vorbit despre cum a decis să intre în acest război care îi va schimba viața pentru totdeauna, dar și cum o tratează militarii bărbaţi pe frontul de luptă.

Întrebată care au fost primele sale gânduri și acțiuni în dimineața zilei de 24 februarie, când a început invazia rusă, tânăra a răspuns: „Nu am avut o dimineață. În noaptea aceea nu am dormit. Auzind prima explozie, am înțeles imediat ce se întâmplă. Nu am fost surprinsă, pentru că eram pregătită pentru asta. Am așteptat până la 8 dimineața, am ieșit afară să scot nişte bani, apoi m-am întors acasă și am început să mă gândesc ce să fac cu animalele mele, pentru că voiam să mă alătur colegilor. Pe 28 februarie eram deja în unitate„.

Întrebată cum s-a hotărât să meargă la război, Oleksandra Samsonova a replicat: „Nu trebuia să mă hotărăsc să merg în război, nu aveam de ales. Am studiat mult timp și, oricât de cinic ar suna, așteptam asta. Cu cât începem mai devreme, cu atât terminăm mai repede”.

Citeşte şi Odesa şi Nikolaev, sub bombardamente intense. Ruşii au distrus mai multe locuinţe de pe coasta Mării Negre

Ea a mai spus că în timpul războiului nu face numai muncă de lunetist, ci oferă şi asistență medicală.

Oleksandra recunoaște că în armată s-a simțit discriminată din cauza sexului său, dar înțelege acest lucru. „Am avut noroc cu ultima unitate, din prima zi am fost tratat bine acolo. Dar până pe 24 am lucrat cu diferite batalioane în care m-am confruntat cu discriminări de gen. O tratez normal, pentru că înțeleg motivele unor astfel de manifestări. În Ucraina, într-adevăr există excepții sub forma femeilor militare care își desfășoară munca pe picior de egalitate cu bărbații”, a adăugat Samsonova, în interviul pentru Elle.

În plus, tânăra spune că viața ei se va schimba pentru totdeauna după război. „Fie că vreau sau nu, multe lucruri se vor schimba după război. Reacțiile mele, viziunea asupra lumii în general și percepția asupra vieții. Știu sigur că voi începe să apreciez și mai mult fiecare moment alături de prieteni și cei dragi și faptul că sunt în viață”, a adăugat lunetista.

Citeşte şi Serghei Lavrov recunoaşte în premieră că Rusia vrea să răstoarne regimul de la Kiev. „Îi vom ajuta pe ucraineni să scape de un regim care e împotriva poporului”