O maimuţă a evadat de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ

A fost alertă în Piatra Neamţ, după ce o maimuţă de la Grădina Zoologică din oraş a evadat, sâmbătă, din cuşcă în timp ce era dusă la un control medical, animalul alergând pe străzile oraşului.

14 apr. 2018, 12:51
O maimuţă a evadat de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ

O maimuţă din specia macac a evadat, sâmbătă, din grădina zoologică din Piatra-Neamţ şi s-a refugiat pe o casă situată în apropiere.

„Grădina zoologică este proprietate publică, dar este în administrarea unei firme private. Ieri după-amiază (vineri – n.r.) s-a reuşit achiziţionarea, prin transfer de la o altă grădină zoologică, a două maimuţe, pentru a creşte atractivitatea. Astăzi era programată o deplasare a lor la un cabinet veterinar pentru carantină, pentru analizele medicale. În momentul în care a fost scoasă din ţarcul ei, una dintre maimuţe a scăpat. Acum intervenim cu ajutorul celor de la ISU Neamţ”, a spus primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, potrivit Mediafax.

Maimuţa a fost capturată după ce a fost tranchilizată de o persoană autorizată în acest sens.

„Maimuţa se afla pe acoperişul unei case în momentul în care a fost tranchilizată. Operaţiunea a decurs fără incidente”, a precizat inspectorul-şef al ISU Neamţ.