Mamă adolescentă și-a lăsat bebelușul să moară de foame, după ce a lipsit șase zile de acasă ca să-și serbeze ziua de naștere

O mamă adolescentă din Marea Britanie, a fost condamnată la închisoare, pentru că și-a lăsat bebelușul să moară de foame după ce a lipsit șase zile ca să petreacă.

06 aug. 2021, 23:59
Mamă adolescentă și-a lăsat bebelușul să moară de foame, după ce a lipsit șase zile de acasă ca să-și serbeze ziua de naștere

O mamă, în vârstă de 19 ani, din Marea Britanie, a fost condamnată la închisoare, pentru că și-a lăsat fetița în vârstă de un an și jumătate singură în casă fără mâncare sau apă și fără cineva care să o supravegheze.

Tânăra, pe nume Verphy Kudi, a lipsit șase zile de acasă ca să-și serbeze ziua de naștere cu prietenii, în timp ce propriul ei copil își trăia ultimele momente de viață din cauza neglijenței propriei mame.

Adolescenta era minoră atunci când a născut-o pe fiica ei, Asiah și nu e prima dată când și-a neglijat de mai multe ori copilul în lunile de dinaintea tragediei.

Poliția a aflat că aceasta s-a plimbat prin Londra și prin Coventry, în timp ce fetița ei murea abandonată în apartamentul din Brighton.

Odată ajunsă acasă, femeia a sunat la Salvare ca să anunțe că fiica ei nu se trezește, deși era evident că micuța era decedată de mai multe zile.

În urma necropsiei, medicii au descoperit că bebelușul murise de foame și deshidratare dar că avea și gripă. Procurorii au adus probe incriminatorii pentru mama adolescentă.

„S-a bazat complet pe tine ca mamă pentru a-și satisface nevoile. Este aproape de nesuportat să-i contempli suferința din ultimele zile de viață, suferință pe care a îndurat-o, astfel încât să îți poți sărbători ziua de naștere și ziua de naștere a prietenilor tăi, ca o adolescentă fără griji”, i-a spus Judecătoarea Christine Laing QC, tinerei.

La proces, tânăra a negat toate acuzațiile și adeclarat că a fost în permanență cu fiica ei, mai puțin atunci când a plecat la Londra.

Mărturia medicilor de pe ambulanța care au ajuns la apartamentul tinerei după ce aceasta a raportat cazul, au declarat că au găsit-o pe Kudi „incoerentă, abătură și complet zăpăcită”.

Tânăra a fost condamnată la nouă ani de închisare pentru că și-a ucis copilul prin neglijență, relatează Spynews.