O mamă cu șase copii își plânge durerea în stradă. A ajuns să cerșească după ce tatăl i-a părăsit: ”Au fost zile în care nu am avut ce să le pun pe masă! M-au dărâmat total când îmi spuneau că le este foame”

Manuela Zavachi are 29 ani și își crește singură cei șase copii. Soțul a părăsit-o în urmă cu câțiva ani. Copiii sunt prea mici și au nevoie de supraveghere așa că femeia nu se poate angaja. Mai merge să muncească uneori când fata cea mare nu este la școală și poate avea grijă de frații mai mici. Venitul lor lunar este reprezentat de alocațiile copiilor.

18 ian. 2023, 15:30
O mamă cu șase copii își plânge durerea în stradă. A ajuns să cerșească după ce tatăl i-a părăsit: ”Au fost zile în care nu am avut ce să le pun pe masă! M-au dărâmat total când îmi spuneau că le este foame”

Manuela Zavachi este o ieșeancă ce ăși crește singură cei șase copii. Soțul a părăsit-o, iar femeia a rămas să-i îngrijească singură pe cei mici. Trăiesc cu toții de pe o zi pe alta din alocațiile copiilor și din mila celor care aleg să-i dea câțiva bănuți. Când nu își găsește de lucru cu ziua, femeia iese la cerșit pe străzi pentru a avea ce le pune copiilor pe masă.

„Sunt singură pe lume! Am alături doar copilașii mei și plâng pentru că nu le pot oferi o viață mai bună. Dacă i-aș lăsa singuri, n-ar fi nimic de capul lor, din acest motiv sunt nevoită să stau acasă.

Am doi copilași mici. Am nevoie de pampers și la lapte pentru ei și sunt nevoită să ies pe stradă. Îi las acasă cu fata cea mare. Când ea este la școală, nu-i las singuri. De obicei ies sâmbăta și duminica”, a povestit Manuela Zavachi, pentru BZI.

 

Manuela Zavachi cerșește pentru a avea ce să le pună pe masă copiilor

„Au fost zile când nu am avut ce să le pun pe masă. M-au dărâmat total când îmi spuneau că le este foame. Să nu treacă nicio mamă prin ce trec eu”, adaugă femeia.

Femeia și cei șase copiii locuiește într-o casă cu chirie, unde trebuie să plătească 600 de lei, dar și utilitățile pe care cu greu și le permite doar din alocațiile copiilor.

„Prima oară am stat la țară, într-o casă dată de primărie. După ce au murit bunicii, am umblat pe la rude. Acum locuiesc într-o casă micuță, plătesc 600 de lei pe lună, bani din alocațiile copiilor”, a mai spus Manuela Zavachi.