O mamă de cvadrupleţi din Iaşi, infectată cu COVID-19. Şi bebeluşii au fost testaţi

O mamă de cvadrupleţi din Iaşi a fost infectată cu COVID-19. Femeia a născut prematur cei patru bebeluşi la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi. Micuţii, au fost şi ei testaţi şi se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

11 mart. 2021, 17:18
O mamă de cvadrupleţi din Iaşi, infectată cu COVID-19. Şi bebeluşii au fost testaţi
O mamă de cvatrupleţi din Iaşi, infectată cu COVID-19

O mamă de cvadrupleţi din Iaşi, infectată cu COVID-19. Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a ajutat, marţi, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toţi sunt sănătoşi.

Citeşte şi: O femeie a născut TRIPLEŢI la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Medicii spun că e un MIRACOL

O mamă de cvadrupleţi din Iaşi, infectată cu COVID-19

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină.

Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Spitalului, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Deşi rezultatele testelor sunt negative, cei mici vor sta cel puţin încă două luni în maternitate, dar specialiştii spun că va mai fi nevoie de cel puţin trei ani pentru a exista garanţia că aceştia vor avea o viaţă normală. Mama îşi va putea ţine în braţe copiii numai după ce, în urma tratamentului de specialitate se va vindeca de COVID-19.