O mamă, nevoită să-și ia copiii cu forța deoarece tatăl îi ținea ilegal, de 2 ani de zile. Ignoranța autorităților: bărbatul avea dosar penal

O mamă din Craiova a fost nevoită să-și ia copiii cu forța deoarece tatăl acestora, de care divorțase, a încălcat o hotărâre judecătorească și îi ținea pe cei mici, ilegal.

17 iun. 2021, 14:39
O mamă, nevoită să-și ia copiii cu forța deoarece tatăl îi ținea ilegal, de 2 ani de zile. Ignoranța autorităților: bărbatul avea dosar penal

O mamă din Craiova a fost nevoită să recurgă la un gest extrem și să-și ia copii de la grădiniță cu forța, deoarece fostul soț încălcase o hotărâre judecătorească și îi ținea pe cei mici în mod ilegal. Părinții erau despărțiți din 2007, iar instanța de judecată a decis la acel moment, că gemenii în vârstă de 5 ani vor rămâne în custodia mamei.

Conform legii, tatăl copiilor avea dreptul să-i ia pe copii pe o anumită perioadă de timp și să-i aducă înapoi mamei. Bărbatul luase copii de la mama lor și i-a ținut ilegal timp de 2 ani de zile. Ce doi copiii au stat în custodia tatălui timp de 2 ani, iar femeia a depus mai multe plângeri penale în tot acest timp.

Tatăl copiilor are deschis un dosar penal pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, cu toate acestea autoritățile nu au intervenit.

O mamă careia i se luaseră ilegal copii, ignorată de autorități

În dimineața zilei de 17 iunie, anul acesta, tatăl a dus copii la grădiniță, iar mama și bunicii materni s-au dus și i-au luat pe cei doi băieți cu forța. Educatoarele au fost cele care s-au împotrivit vehement, atunci când mama și-a exercitat dreptul legal de a-și lua copiii acasă, pe motiv că de obicei tatăl era cel care venea după copii.

Mama, disperată să-și revadă copiii, luați ilegal de lângă ea, a tras de ușa de la grădinița, a provocat distrugeri la intrarea în grădinița, apoi le-a împins pe educatoare. Autoritățile, care au ignorat până acum faptul că un bărbat îi ținea în mod ilegal pe copii femeii, au deschis totuși dosar penal mamei, pentru distrugere și lovire sau alte violențe, relatează Antena 3.


loading...