O mamă strigă după ajutor: Ne-au spus că are CHISTURI PE CREIER. Povestea cutremurătoare a unei copil superb

Publicat: Luni, 15 Iunie 2015 18:06 // Actualizat: Luni, 15 Iunie 2015 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Are 10 luni, o cheamă Olivia Nicola și este copilul mult așteptat de familia Dehelean. Deși a fost o sarcină cu destule probleme, „micul fulg de nea”, așa cum o alintă mama, s-a născut cu o maladie ce îi afectează creierul. Conform medicilor, micuța suferă de paralizie cerebrală într-un stadiu avansat.

Olivia este o adevărată luptătoare. S-a încăpățânat să trăiască, deși probleme de la naștere s-au ținut în lanț: a intrat în convulsii, a făcut hemoragie cerebrală și avea o infecție puternică în corp care îi punea în pericol viața. Unele dintre probleme le-a trecut cu bine, însă ultimul diagnostic al medicilor a fost foarte greu de suportat: encefalomalacie multichistică, adică porțiuni din creier fără activitate.

Singura ei șansă, care tinde spre o viață normală, reprezintă o serie lungă de terapie foarte constisitoare.

La ora actuală, micuța face terapie Vojta, hidroterapie, kinetoterapie clasică și stimulare vizuală și senzorială. Rezultatele au început să se vadă și sunt semnificative. În continuare, fetița trebuie să facă oxigenoterapie, care ar putea avea efecte pozitive asupra stării sale, în sensul în care ar ajuta-o foarte mult să asimileze informația din kinetoterapie. Singura clinică din țara care face oxigenoterapie este Clinica de medicină hiperbară, iar fetița are nevoie de 40 de ședințe pe an, care costă 400 de lei pe ședință. Mai multe decât atât, medicii au recomandat și alte terapii de recuperare, la Clinica de recuperare internațională din Ucraina, care costă peste 10.000 de euro pe an.

"Mi-am dorit-o foarte mult, mai ales că am pierdut o sarcină înainte și când am aflat că o să o avem pe Olivia am zis că s-a împlinit visul nostru. E viața mea, e tot! Pentru ea trăiesc, pentru ea aș face orice. Totul este dedicat ei, de dimineață până seara, noaptea inclusiv, cu râs, cu plâns. Medicii ne-au asigurat că totul o să fie bine, în două-trei luni totul o să se remedieze și noi am trăit cu speranța asta până am ajuns să facem o ecografie și totul s-a năruit. Doctorii ne-au spus că are chisturi pe creier, că nu se stie cum va evolua boala ei, dacă va fi un copil normal sau nu. Trebuie să facem diverse ședințe de terapie, de kinetoterapie, acum facem și hidroterapie. Noi sperăm să se facă bine, deja vedem primele semne de însănătoșire și ne dorim foarte mult ca într-o zi că o să fie și ea un copil normal", declară Magdalena Dehelean, mama Oliviei.

În acest sens, Asociația "Salvează o inimă" a demarat o urgentă campanie de strângere de fonduri pentru a-i oferi Oliviei o șansă la o viață normală.

Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/olivia-nicola-dehelean/ sau în conturile bancare deschise pe numele mamei, Magdalena Dehelean:

cont RO12BTRL03601201U23981XX (Lei)

RO84BTRL03604201U23981XX (Euro)

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copil bolnav fetiţă bolnavă Olivia Nicola paralizie cerebrală
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iun 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
dragu iuliana
sunt in germania si pot trimite bani in contul de € fara codul SWIFT-Code (BIC)
15 iun 21:06
...fulg de nea”, așa cum o alintă mama, s-a născut cu o maladie ce îi afectează creierul. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
15 iun 19:54
...kinetoterapie clasică și stimulare vizuală și senzorială. Rezultatele au început să se vadă și sunt… Citeste mai departe pe Romaniatv.net
Promovare Oferte 0721568905...
15 iun 18:16
Votează email 0 email
...așa cum o alintă mama, s-a născut cu o maladie ce îi afectează creierul. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7794
RON
12 Dec
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H