O Mare Doamnă a teatrului românesc s-a stins din viaţă

Doliu în lumea teatrului românesc, după ce o legendă a scenei s-a stins din viață. Actrița Viorica Weber a murit la vârsta de 90 de ani.

05 mai 2022, 17:35
O Mare Doamnă a teatrului românesc s-a stins din viaţă

Viorica Weber, soţia lui Max Weber, fondatorului Teatrului „Vasilache” a jucat atât pe scena Teatrului între anii 1953-1971, cât şi pe cea a Teatrului de păpuşi din Braşov.
Născută pe 12 decembrie 1931, Viorica Weber a fost purtătoare de blazon artistic. Și nu doar prin soțul său, Max Weber, ci și prin propriul talent probat și aplaudat ani și ani pe scenele de la Botoșani și Brașov, dar și în legendarele turnee prin țară și străinătate.

Este ultimul martor al unui timp-emblemă pentru Botoșani, ultimul artist din Generația de Aur a Teatrului de păpuși ”Vasilache”.

Alături de Max Weber, soțul său, Viorica Weber, absolventă a Institutului de Teatru, a pus bazele primului teatru de marionete din acest nord de țară – numit inițial ”Cravata Roșie”, apoi Teatrul de păpuși „Vasilache”, și care mai târziu a fost redenumit Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani.

Doliu imens în politică. Fostul preşedinte a murit la 87 de ani
Viorica Weber, cea care i-a stat alături lui Max Weber, ne-a lăsat mărturii impresionante despre acele vremuri în care soțul său căuta înverșunat soluții pentru ca la Botoșani, pe lângă Teatrul ”Mihai Eminescu”, să mai existe nu doar un teatru pentru copii, dar și o filarmonică.

DOLIU în presa din Romania! Nicoleta Bichescu a murit la 53 de ani
”Cât timp am trăit alături de Max Weber am fost convinsă să era un om echilibrat care punea rațiunea înaintea pasiunii și își calcula cu atenție mișcările. Acum, privind în urmă, nu mai sunt deloc sigură de asta. Îmi dau seama că și-a asumat riscuri uriașe, pe care foarte puțini ar fi avut curajul să și le asume”, mărturisea în urmă cu ceva ani Viorica Weber.