O mare putere economică renunţă la automobilele cu motoare pe benzină

Japonia a adoptat vineri o „strategie verde” care include obiectivul ca până în anul 2030 să fie interzise maşinile echipate cu motoare pe benzină. Măsura are drept scop reducerea emisiilor de carbon.

26 dec. 2020, 15:52
O mare putere economică renunţă la automobilele cu motoare pe benzină

Japonia îşi propune să renunţe automobilele cu motoare pe benzină, până la mijlocul anului 2030. Guvernul nipon pregăteşte trecerea la autoturisme electrice care includ maşinile hibrid şi cele cu celule de combustibil, scrie news.ro.

Autorităţile de la Tokyo vor să ia măsuri pentru reducerea costului bateriilor, elemente cheie pentru automobilele electrice, la 10.000 de yeni (97 de dolari) sau sub un kilowatt pe oră până în 2030.

Japonia mai vrea să schimbe combustibilul şi pentru nave cu unele mai „curate” cum ar fi hidrogen şi amoniac, până în anul 2050.

Un alt obiectiv este ca toate gospodăriile şi clădirile să fie construite cu tehnologie cu zero emisii de carbon, până în anul 2030.

 

Marea Britanie, fără automobile cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030

Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de noi automobile cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030, cu cinci ani mai devreme decât se intenţiona până acum.

Eliminarea acestora ar reprezenta o modificare majoră pentru piaţa auto din Marea Britanie. Cifrele publicate arată că automobilele echipate cu motoare pe benzină şi motorină au reprezentat 73,6% din noile automobile vândute până acum în acest an, în timp ce doar 5,5% au fost automobile complet electrice, care tind să fie mai scumpe. Restul este reprezentat de diferitele tipuri de vehicule hibride.

 

Maşinile pe benzină şi diesel, interzise la vânzare în Norvegia din 2025

Norvegia ar putea interzice vânzarea autovehiculelor cu combustibili fosili în 2025.

Mașinile electrice sunt deja cumpărate în proporții masive de norvegieni, care beneficiază, însă, de numeroase avantaje pentru astfel de achiziții : scutiri de taxe, parcări gratuite, viniete mai ieftine și multe locuri în care încărcarea este gratuită.