O mașină a fost spulberată de tren, în Teleorman. O adolescentă de 16 ani a decedat, iar alți patru tineri au fost răniți

O tragedie a avut loc în Teleorman, după ce o mașină a fost lovită de tren. În urma impactului, o tânără de 16 ani a decedat, iar alte patru persoane au fost rănite.

31 mai 2023, 08:48
O mașină a fost spulberată de tren, în Teleorman. O adolescentă de 16 ani a decedat, iar alți patru tineri au fost răniți

Accidentul a avut loc la  trecerea de nivel de cale ferată din comuna Botoroaga, din Teleorman. Din primele cercetări efectuate de polițiști, de vină pentru roducerea tragediei ar fi șoferița de 19 ani, care nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.

Citește și Un nou cutremur puternic a avut loc miercuri dimineață. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

”Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Videle au constatat faptul că,  în timp ce o tânără de 19  ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcţia  Merenii de Jos către intersectia cu DJ 503, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă,  şi ar fi  fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt.  Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a transmis IPJ Teleorman.

Citește și Tren Săgeata Albastră în flăcări, lângă Pitești. La bord se aflau aproximativ 60 de persoane

Cie patru tineri răniți, cu vârste între 16 și 20 de ani, au fost preluaţi şi transportaţi de echipajele medicale la Unitatea Primiri Urgenţe Alexandria.

În cauză, poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea  împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment.