O maşină a intrat în gardul ambasadei Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. Şoferul a murit. Se fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat

Alertă la Ambasada Rusiei la Bucureşti. O maşină a intrat în gardul ambasadei şi a luat foc. Din primele informaţii, şoferul a murit pe loc, iar criminaliştii şi jandarmii fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat.

06 apr. 2022, 07:11

UPDATE

: Bogdan Drăghici, președintele Asociaţiei TATA, este șoferul mașinii care a intrat în gardul Ambasadei Rusiei şi a luat foc. Șoferul a murit pe loc, iar criminaliştii şi jandarmii fac verificări pentru un posibil atentat. Acesta este un personaj controversat, fusese în trecut acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, în perioada în care aceasta avea 10 ani. Luni ar fi fost condamnat pentru faptele sale. Avocat de profesie, Bogdan Drăghici a devenit cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

O maşină a intrat în zidurile care înconjoară Ambasada Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. În maşină se afla o singură persoană – un bărbat, care a murit pe loc. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00. Se fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat.

Sursa foto: Tudor Bogdan Teodorescu / Facebook

Din primele informaţii, şoferul ar fi intrat intenţionat cu maşina în gard, apoi s-a autoincendiat. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru stingerea focului. La Ambasada Rusiei au ajuns imediat şi criminaliştii şi jandarmii şi echipaje SMURD.

Traficul rutier pe Şoşeaua Kiseleff a fost restricţionat.

„In această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice.

Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.

Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: NATO, avertisment foarte dur pentru Rusia: se adună dovezi pentru a-l trage pe Putin la răspundere pentru „crimele de război” din Ucraina

Din primele informaţii, şoferul ar fi intrat intenţionat cu maşina, cu viteză, în poarta principală a curţii în care se află Ambasada Rusiei la Bucureşti. Jandarmii care erau de pază l-ar fi somat pe șofer să părăsească imediat locul, dar şoferul s-ar fi autoincendiat. Maşina care a luat foc era înmatriculată în România.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a acest eveniment. Jandamul care era de pază la acea poartă la momentul incidentului va fi audiat.

Incidentul de miercuri dimineaţă de la Ambasada Rusiei la Bucureşti vine după ce marţi seara zeci de persoane au protestat pe trotuarul din faţa instituţiei, scandând „Putin, criminal”. Protestatarii au aşezat pantofi de copii lângă gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

De asemenea, un bărbat a protestat întins pe jos, cu mâinile legate la spate, pentru a aminti de victimele de la Bucea.

Sursa: Inquam Photo

România s-a alăturat statelor europene şi expulzează 10 diplomaţi ruşi, pe care îi declară „personae non gratae”

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE în ultimele 28 de ore, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucea, iar marţi România s-a alăturat demersului.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei.”, se arată în comunicatul MAE.