O maşină în care se aflau cinci persoane, între care un copil, a căzut în Dunăre. Autoturismul se află la nouă metri adâncime

O maşină în care se aflau cinci persoane, între care un copil, a căzut, sâmbătă la amiază, în Dunăre, pe raza localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. Un bărbat care a reuşit să ajungă la mal le-a spus salvatorilor că în maşină mai sunt trei adulţi şi un copil.

07 oct. 2017, 10:40
O maşină în care se aflau cinci persoane, între care un copil, a căzut în Dunăre. Autoturismul se află la nouă metri adâncime

UPDATE: Scafandrii au oprit căutările celor patru persoane care s-ar afla în maşina care a căzut în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş- Severin, apa fiind foarte rece. Căutările vor fi reluate duminică, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Elena Târlă, a spus că cei trei scafandri din Mehedinţi care le-au căutat pe cele patru persoane care s-ar afla în maşina căzută în Dunăre au oprit căutările, apa fiind foarte rece.

„Scafandrii nu mai fac căutări astăzi, apa este foarte rece. Ei au făcut mai multe scufundări. Se vor relua căutările mâine de către scafandrii de la ISU Mehedinţi şi ISU Arad”, a declarat Elena Târlă.

Scafandrii au găsit elemente ale maşinii, însă nu şi persoanele care s-ar fi aflat în interiorul acesteia.

UPDATE: Căutările autoturismului care a căzut în Dunăre, sâmbătă, la orele prânzului, continuă și la această oră.

„Scafandri au găsit elemente din autoturism, respectiv spoilerul cu numărul de înmatriculare, dar din păcate nu a fost găsită niciuna din cele patru persoane, până în momentul de față. Bărbatul care a reușit să ajungă la mal a fost transportat la spital de către Serviciul Județean de Ambulanță”, a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

Rudele celor din mașină, aflați la fața locului, spun că este vorba de o întreagă familie, respectiv mama, tata, fiul cel mare, de peste 20 de ani, și o fetiță de aproape trei ani.

UPDATE: Maşina care a plonjat în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş- Severin, se află la o adâncime de nouă metri, iar în apă sunt cel mult cinci grade Celsius, potrivit echipelor de intervenţie. În maşină se află un bărbat şi o femeie, precum şi copii lor – un tânăr de 18 ani şi un copil de şase ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Elena Târlă, a declarat că bărbatul care a reuşit să se salveze din maşina care a plonjat în Dunăre în dreptul localităţii Coronini a fost transportat la spital.

„Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care a reuşit să se salveze, după ce maşina în care se afla a ajuns în Dunăre. Bărbatul a fost transportat la spital. Iniţial, a fost în stare de inconştienţă, însă şi-a revenit după ce i s-au acordat îngrijiri medicale. De la el ştim că în maşină se mai afla o familie – un bărbat şi o femeie şi copiii lor, respectiv un tânăr de aproximativ 18 ani şi un copil de aproximativ şase ani”, a spus Elena Târlă, potrivit news.ro.

Un elicopter SMURD a ajuns la Coronini şi este pregătit să intervină pentru a prelua victimele, după ce acestea vor fi scoase din apă.

De asemenea, un echipaj de scafandri din judeţul Mehedinţi a sosit la locul accidentului şi intervine la această oră pentru a scoate victimele.

Conform sursei citate, maşina s-ar afla la o adâncime de nouă metri, iar temperatura apei este de 4-5 grade Celsius.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Elena Tarla, a declarat că pompierii au fost solicitaţi, sâmbătă la amiază, după ce un apel la 112 anunţa că o maşină a căzut în Dunăre, pe raza localităţii Coronini.

„Din primele date se pare că în maşină erau cinci persoane. Un bărbat care a reuşit să ajungă la mal le-a spus salvatorilor că în maşină mai sunt trei adulţi şi un copil”, a declarat sursa citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Caraş-Severin, în sprijinul pompierilor vor veni şi un elicopter SMURD de la Craiova şi un echipaj de scafandri din Mehedinţi.