O membră a trupei Pussy Riot, aflată în greva foamei în închisoare, transferată la spital

Maria Alehina, o membră a grupului contestatar Pussy Riot aflată în închisoare, a fost transferată la spitalul penitenciarului, la aproape o săptămână după ce a intrat în greva foamei.

28 mai 2013, 15:13
O membră a trupei Pussy Riot, aflată în greva foamei în închisoare, transferată la spital

Cântăreaţa rusă şi una dintre colegele ei din trupa Pussy Riot se află în închisoare pentru că au interpretat un cântec protestatar într-o catedrală din Moscova anul trecut.

Maria Alehina a anunţat săptămâna trecută că a intrat în greva foamei, pentru că autorităţile au hotărât să nu îi permită să asiste la audierea în care era analizată cererea ei de eliberare anticipată, relatează Mediafax.

Informaţia despre spitalizarea Mariei Alehina a fost dezvăluită prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter de Piotr Verzilov, soţul Nadejdei Tolokonnikova, cea de-a doua membră a trupei Pussy Riot aflată la închisoare, după vizita pe care acesta a făcut-o în penitenciar.

CITEŞTE ŞI Membrele trupei Pussy Riot, condamnate la închisoare, au înaintat recurs la CEDO

„Am intrat în greva foamei şi insist în legătură cu participarea mea” la acea audiere, a scris într-un mesaj publicat pe Twitter, săptămâna trecută, Maria Alehina, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani într-o închisoare din Rusia, din cauza unei „rugăciuni punk” anti-Putin într-o catedrală din Moscova.

Cererea de eliberare anticipată a Mariei Alehina a fost respinsă, a anunţat, joi, Tribunalul din Berezniki, din regiunea Ural. Tribunalul a respectat avizul Parchetului şi al Administraţiei penitenciarelor, care s-au pronunţat împotriva acelei cereri de eliberare anticipată.

Mai multe celebrităţi, printre care se numără cântăreţii Paul McCartney şi Peter Gabriel, au trimis autorităţilor ruse scrisori în care şi-au exprimat sprijinul pentru Maria Alehina.