O navă cu români la bord, sechestrată în Italia

O nava pe care se afla mai multi romani, dar si marinari de alte nationalitati, se afla sechestrata in portul Savona, Italia, din cauza datoriilor pe care le are armatorul. În plus, marinarii refuza sa mai munceasca pana cand angajatorul le va plati salariile restante.

05 ian. 2016, 09:42
O navă cu români la bord, sechestrată în Italia

Vasul cargo „Moondy Bay”, înregistrat în Bahamas, a fost sechestrat înainte de Crăciun în portul italian Savona. La bord se află marinari din România, Grecia, Georgia şi Filipine, potrivit ziare.com. Nava nu este lăsată să plece din cauza datoriilor pe care armatorul grec le are.

Nava a fost sechestrată după intrarea în vigoare a unei noi convenţii maritime ce priveşte standardele şi condiţiile de muncă, iar sindicatele din România avertizează navigatorii că trebuie să se informeze bine despre companii înainte de a accepta o slujbă în străinătate.

Vestea bună este că marinarii se afla în condiții bune, au suficiente rezerve la bord pentru cel puțin o săptămână și sindicatul internațional al marinarilor se interesează de problema lor.