O navă s-a scufundat în Dunăre din cauza furtunii

O navă de semnalizare propulsată de un împingător al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos s-a scufundat aproape în totalitate în Dunăre, joi, în zona sârbească a fluviului, din cauza unei furtuni puternice. Reprezentanţii Căpităniei Turnu Severin au precizat că la bordul vasului nu se afla nimeni.

05 dec. 2013, 15:23
O navă s-a scufundat în Dunăre din cauza furtunii

Nava „Sălceni 8”, formată dintr-un împingător şi o gabară, se afla în misiune de semnalizare pe Dunăre spre Moldova Veche şi se îndrepta spre ecluza sârbească de la barajul Porţile de Fier I, joi după-amiază, când a fost surprinsă de o furtună puternică pe fluviu.

Din cauza valurilor puternice, gabara s-a scufundat în proporţie de 80%, în timp ce împingătorul, la bordul căruia se aflau patru marinari, a reuşit să rămână în larg.

Şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat, pentru Mediafax, că nu există victime, la bordul vasului scufundat nefiind nicio persoană.

„În zonă a fost trimisă o navă de siguranţă de la Orşova, dar până când nu se îndreaptă vremea nava nu poate fi scoasă din apă”, a spus Ghiba.

Nava s-a scufundat în apropierea ecluzei, la kilometrul fluvial 946 al Dunării, unde aştepta deschiderea ecluzei.

Citeşte şi Tragedie pe Dunăre. Un bărbat a căzut în apă de pe bac