O nouă alertă alimentară! Tobă de porc, scoasă de la vânzare de un mare hipermarket!

Societatea Comercială Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc „Drag de România”.

15 nov. 2021, 13:59
O nouă alertă alimentară! Tobă de porc, scoasă de la vânzare de un mare hipermarket!

O nouă alertă alimentară! Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

O nouă alertă alimentară! Tobă de porc, scoasă de la vânzare de un mare hipermarket!

Potrivit reprezentanților ANSVSA, procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Retragerea de la comercializare se aplică pentru toba de porc din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021 și se va efectua în 107 magazine din țară, conform informării publicate sâmbătă de ANSVSA.

Specialiștii autorității sanitar-veterinare recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum, subliniază reprezentanții ANSVSA.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se precizează în informarea ANSVSA.

De altfel, în septembrie, una dintre cele mai consumate bătuturi energizante de pe piață, Hell, a fost retrasă de pe piață, după ce s-a descoperit în compoziția ei oxid de etilenă, potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Compania SC HELL ENERGY SRL anunță rechemarea de la consumatori a produsului Hell Energy Drink Focus lotul L1161D01, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi, care a precizat că în compoziția materiei prime s-a depistat oxid de etilena.

Conform analizelor efectuate la un laborator acreditat din Ungaria, oxidul de etilena se afla sub limita de detectie in produsul finit, bautura energizanta Hell Energy Drink Focus. Rechemarea de la consumatori a bauturii energizante se refera doar la lotul mentionat. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme.

Sfaturi pentru consumatori: Daca aţi achiziționat unul sau mai multe bucati din produsul cu lotul impactat și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să le returnați, la magazinul de la care ați cumpărat, până la data de 27.09.2021. Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.

Citește și: ANSVSA, reacţie după apariţia spotului publicitar care i-a panicat pe români. Ce spune despre riscul de infectare cu covid de la pâinea neambalată