O nouă amânare pentru voucherele de 500 lei. Lovitură pentru zeci de mii de români aflați în situații vulnerabile

55.000 de elevi vor primi tichetele educaționale de 500 de lei în perioada martie-aprilie, și nu luna aceasta așa cum era anunțat inițial. „Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. (…) Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie.”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, pentru Edupedu.ro.

08 feb. 2023, 13:10
O nouă amânare pentru voucherele de 500 lei. Lovitură pentru zeci de mii de români aflați în situații vulnerabile

O nouă amânare pentru voucherele educaționale de 500 lei destinate celor 55.000 de elevi proveniți din familii aflate în situații vulnerabile. Deși acordarea acestor vouchere fusese amânată pentru ianuarie – februarie, autoritățile au venit cu o nouă amânare.

„Pentru aceia (55.000 de elevi – n.red) trebuie să facem procedură de achiziție publică, ca să poată primi (banii – n.red). Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie. Oricum, mecanismul acesta nu poate să funcționeze așa, să ajungem să dăm banii în timpul anului școlar pentru voucherele educaționale, trebuie să le dăm înainte de începutul anului școlar. Acum, în februarie-martie, o să publicăm noul mecanism și să încercăm să fim mult mai proactivi.

Citește și: Vacanţă elevi februarie 2023: Elevii vor intra în vacanță diferit, în funcție de judeţ – HARTA

Înainte, costul pe care l-am avut estimat, la momentul la care s-au eliberat primele vouchere educaționale, a fost de 2 lei și 50 de bani. La volumele astea pe care le avem acum, valoarea estimată ne duce la procesor de achiziție publică”,a declarat, pentru Edupedu.ro, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș.

Citește și: Săptămâna verde, organizată după vacanța diferențiată din februarie. Orar special, în fiecare dintre cele 5 zile, obligatoriu pentru elevi și profesori

Peste 400.000 de elevi români ar fi trebuit să primească voucherele educaționale în valoare de 500 lei în anul școlar 2022-2023, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.