O nouă barieră umană a fost depăşită: Un bărbat de 101 de ani a purtat torţa olimpică de la Soci

Ştafeta flăcării olimpice a Olimpiadei de iarnă de la Soci a depăşit o nouă barieră umană, după ce un om în vărstă de 101 ani a purtat torţa aprinsă în localitatea siberiană Novosibirsk, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

07 dec. 2013, 16:19
O nouă barieră umană a fost depăşită: Un bărbat de 101 de ani a purtat torţa olimpică de la Soci

Alexandr Kaptarenko a devenit cea mai vârstnică persoană din istoria ştafetei olimpice, după ce a dus torţa pe distanţa a 200 de metri pe străzile oraşului la o temperatură de sub 0 grade, în aplauzele concetăţenilor săi.

În ciuda vârstei avansate, Kaptarenko, un practicant al tenisului de masă începând cu anii ’50, a arătat o bună formă fizică şi intenţionează să participe la Europenele rezervate veteranilor din 2015.

Ştafeta torţei olimpice a plecat pe 6 octombrie din Piaţa Roşie a Moscovei şi a străbătut de atunci zeci de mii de km. Ştafeta torţei olimpice, care include staţia spaţială internaţională, Polul Nord şi lacul Baikal, va străbate 65.000 km, 130 de oraşe şi flacăra olimpică va fi purtată din mână în mână de 14.000 persoane. După un periplu de 123 zile, flacăra va ajunge pe 7 februarie în stadionul olimpic de la Soci, când va avea loc ceremonia de deschidere.

VEZI SI:

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a coborât în lacul Baikal, cel mai adânc din lume VIDEO