O nouă boală misterioasă face ravagii după coronavirus. Cel puţin o persoană a murit: „Unii au leșinat sau au avut convulsii”

O nouă boală misterioasă face ravagii în India. Cel puţin o persoană a murit, iar alte câteva sute au fost spitalizate din cauza unei boli neidentificate din sudul statului indian Andhra Pradesh, relatează luni BBC şi India Today.

07 dec. 2020, 12:03
O nouă boală misterioasă face ravagii după coronavirus. Cel puţin o persoană a murit: „Unii au leșinat sau au avut convulsii”

O nouă boală misterioasă face ravagii, după coronavirus. Pacienţii au prezentat o gamă variată de simptome, de la greaţă până la crize şi stare de inconştienţă, au declarat medicii.

Potrivit India Today, numărul persoanelor spitalizate a depăşit luni cifra de 350, după ce alte 76 de persoane au fost transportate la un spital în noaptea de duminică spre luni. 186 de persoane au fost externate, în timp ce 164 se află încă sub tratament, notează publicaţia, care citează declaraţii ale autorităţilor, potrivit Agerpres. 

Un bărbat de 45 de ani, care a fost internat la spitalul GGH din Eluru cu simptome de greaţă şi convulsii a murit duminică seară, scrie India Today.

Această problemă sanitară vine în contextul în care India continuă să lupte împotriva pandemiei, având al doilea cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial.

Citeşte şi OMS se pregăteşte deja pentru următoarea pandemie, după Covid-19. Misterioasa „boală X”, întrebarea nu e dacă va veni, ci când

O nouă boală misterioasă face ravagii, în India. Ce simptome au acuza bolnavii

Ministrul Sănătăţii din statul Andhra Pradesh, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toţi pacienţii au avut rezultate negative la testul pentru coronavirus.

Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce au acuzat senzaţii de arsură la ochi. Unii dintre ei au leşinat sau au suferit crize de convulsii”, a declarat pentru ziarul Indian Express un reprezentant medical de la spitalul guvernamental Eluru.

Citeşte şi O nouă BOALĂ în rândul copiilor după CORONAVIRUS. Primul deces în Franţa. Numărul cazurilor e în creştere în mai multe ţări

Ministrul şef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipe medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Reddy urmează să efectueze o vizită în oraş pentru a se întâlni cu pacienţi şi familii ale acestora.

Alla Kali Krishna Srinivas a declarat că probele de sânge ale pacienţilor nu au dezvăluit nicio dovadă a unei infecţii virale. „Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului dintre posibilele cauze după ce autorităţile au fost în zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit”, a spus el.

„Este o boală misterioasă şi doar analizele de laborator vor putea dezvălui ce este”, a adăugat ministrul Sănătăţii din statul Andhra Pradesh.

Cu toate acestea, partidul de opoziţie Telugu Desam a solicitat o deschiderea unei anchete pentru investigarea incidentului, insistând că o contaminare a fost cauza bolii misterioase.