O nouă dramă în fotbal. Un triplu campion naţional s-a sinucis, el a fost găsit spânzurat

Fostul fotbalist argentinian Julio Cesar Toresani a murit luni, la vârsta de 51 de ani. Trupul său a fost găsit de apropiaţi în propria locuinţă, spânzurat de o grindă.

22 apr. 2019, 16:34
O nouă dramă în fotbal. Un triplu campion naţional s-a sinucis, el a fost găsit spânzurat

Julio Cesar Toresani s-a născut pe 5 decembrie 1967, la Santa Fe, în Argentina. El era poreclit Oul, ca urmare a formei capului său, şi a jucat preponderent pe postul de mijlocaş dreapta. De-a lungul carierei a fost recunoscut ca un fotbalist foarte dur, iar mulţi fani l-au catalogat a fi drept trădător, el evoluând atât pentru River Plate, cât şi pentru Boca Juniors, cele două mari rivale din Argentina. De asemenea a evoluat pentru Colon de Santa Fe şi Union de Santa Fe, de asemenea team-uri rivale.

Ca jucător al lui River Plate, Julio Cesar Toresani a câştigat de trei ori Campionatul Apertura în Argentina, în 1991, 1993 şi 1994.

După retragerea din activitatea de jucător, în 2005, a început o carieră de antrenor, trecând pe la Colon de Santa Fe, în 2006, de unde a fost data afară repede, după ce a pierdut primele patru meciuri pe care le-a pregătit. Au mai urmat şase echipe, unde de asemenea a avut rezultate modeste. Ultimul club a fost Rampla Juniors, din Uruguay, de la mijlocul lui noiembrie 2018 până în luna februarie a acestui an, când a fost dat afară. De altfel, presa argentiniană scrie că Toresani suferea de depresie din cauza dificultăţilor familiale şi în a-şi găsi un loc de muncă. El ar mai fi avut o tentativă de sinucidere, fiind tratat săptămâna trecută la un spital din Santa Fe.