O nouă invenție ingenioasă pe piețele românești: salată verde la ghiveci. „Este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată”

Tarabele din piețele românești s-au încărcat de verdețuri, iar comercianții surprind cu noua lor invenție - salată verde la ghiveci

28 mart. 2023, 15:48
O nouă invenție ingenioasă pe piețele românești: salată verde la ghiveci. „Este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată”

Sezonul trufandalelor a fost deschis, iar cei mai inspirați dintre comercianți au găsit soluții ingenioase pentru a-și vinde marfa. În Piața Centrală din Buzău, o producătoare din orașul Pogoanele vinde salată verde la ghiveci, cu rădăcină, direct din alveolă.

Salata verde la ghiveci rămâne proaspătă pentru mai mult timp și nu trebuie să fie consumată imediat după ce a fost cumpărată.

Citește și: Kilogramul de „urzici ortodoxe” te arde la buzunar. Imaginea care a făcut înconjurul internetului: „Sunt culese din cimitir?”

„Am luat răsadurile și le-am mutat în alveole. Așa fiecare salată poate fi vândută cu rădăcină, direct din alveolă. Este și pentru noi foarte ușor de transportat, limităm și pierderile pentru că salata rămâne proaspătă mult timp și este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată” a declarat producătoarea pentru sansanews.ro.

Clienții care au cumpărat salată verde la ghiveci au fost mulțumiți și au revenit la tarabă.

„Este foarte bună și gustoasă. Nu am mai văzut așa salată, cu rădăcină. Ține mai mult dacă o cumpăr în ghiveci și costă doi lei, un preț convenabil”, spune unul dintre clienți.

Citește și: Urzicile și verdeţurile de primăvară au prețuri exorbitante în piețe. Petre Daea, îngrijorat de cât a ajuns să coste un kg de ceapă la tarabe

La tarabe, oamenii mai găsesc și ceapă verde, ridichi, spanac și urzici, prețurile fiind asemănătoare la toți vânzătorii. Legătura de ceapă se vinde cu 1,5 lei, o legătură de ridichi costă 2 lei, spanacul și urzicile se vând la prețul de 6 lei, respectiv 25 de lei kilogramul, iar loboda și ștevia costă între 1 leu și 1,5 lei.