O nouă ipoteză în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă. Colegii i-ar fi făcut o glumă proastă ca să scape de el

Apar noi detalii în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă. Anchetatorii iau în calcul și faptul că totul ar fi fost pus la cale de către colegii santinelei, pentru a-l da afară din Armată.

22 mart. 2022, 23:19
O nouă ipoteză în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă. Colegii i-ar fi făcut o glumă proastă ca să scape de el

O nouă ipoteză în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă. Potrivit unor informații, se ia în calcul și faptul că atacul ar fi fost pus la cale de către colegii santinelei, care vor să scape de el. Reamintim că militarul şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile. Recent, acesta a spus că în momentul în care a fost atacat urmărea o slujbă religioasă pe telefon.

O nouă ipoteză în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă

Citeşte şi Militarul atacat şi dezarmat într-o unitate din Constanţa urmărea pe telefon o slujbă religioasă. Anchetatorii sunt şocaţi de cât de des îşi schimbă declaraţiile

Anchetatorii iau în calcul ipoteza potrivit căreia colegii militarului i-ar fi făcut o glumă proastă  acestuia, pentru a scăpa de el, potrivit replica de constanţa. Între timp, poliţiştii fac în continuare filtre pentru găsirea armei furate.

Reamintim că un individ cu cagulă l-a atacat pe militar sâmbătă seară şi i-a furat mitraliera. Agresorul este acum căutat de oamenii legii. Poliția Militară, Inspectoratul de Poliție Județean și jandarmi s-au mobilizat și au instituit filtre prin tot județul Constanța. De asemenea, duminică au fost instituite filtre în întreaga țară.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de România TV, agresorul este un cetăţean român, cu constituţie atletică, înălțime de aproximativ 1,70-1,75 metri. Anchetatorii banuiesc ca infarctorul stia foarte bine zona pentru ca taiat sarma ghimpata ca sa intre in unitatea militară.

“O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, a transmis MApN.

Citeşte şi Alertă la Constanța! Un militar a fost atacat şi dezarmat de un individ cu cagulă într-o unitate militară