O nouă lege a educaţiei, finalizată până la sfârşitul anului

Ministrul Educatiei vrea o noua lege a educatiei. Sorin Cimpeanu a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca "s-a stabilit, in urma cu cateva zile, la o intalnire comuna cu reprezentantii sindicatelor din invatamantul superior si din preuniversiar, necesitatea unei noi legi a educatiei".

07 mai 2015, 13:32
O nouă lege a educaţiei, finalizată până la sfârşitul anului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții sindicatelor din învățământ s-a stabilit necesitatea realizării unei noi legi a educației până la sfârșitul anului.

„Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adăugând că nu crede că „mai are sens” să mai fie aduse modificări la actuala lege.

Potrivit Agerpres, Ministrul Cîmpeanu a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura „o coerență” cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate „strâns” de cerințele mediului socio-economic.

„Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori”, a subliniat demnitarul.

Citeşte şi: TAXE ABERANTE pe care studenţii din România sunt obligaţi să le plătească


loading...