O nouă maşină zburătoare impresionează globul: Este cea mai frumoasă din lume FOTO

Designerul şi inginerul slovac Stefan Klein a realizat o nouă maşină zburătoare, considerată cea mai frumoasă de până acum. Maşina sa este în teste încă din anii 1990.

20 ian. 2014, 18:07

„Mi-a venit ideea de a lucra la o maşină a viitorului la universitate, dar sincer, cine nu a visat să zboare când este prins în trafic?”, a declarat inventatorul.

„Zborul este în sângele meu – bunicul şi tatăl meu au pilotat avioane ultra-uşoare, iar eu mi-am luat licenţa de pilot înainte să devin suficient de mare să conduc o maşină”, a mai spus Klein, care este designer pentru maşinile BMW, Volkswagen şi Audi, iar acum predă la Academia de Arte şi Design din Bratislava.

Maşina sa zburătoare este una elegantă, în alb şi albastru, poate găzdui doi oameni şi are o lungime de şase metri, astfel încât încape într-un loc normal de parcare sau în garaj. După ce ajunge, însă, la aeroport, maşina se transformă într-un mic avion în doar câteva secunde.

Maşina, denumită Aeromobil, a fost denumită cea mai frumoasă şi cu cel mai bun design de până acum de către revista americană Flying şi de către site-ul Inhabitat.com.

„Până acum au fost 20 de încercări de a crea o maşină zburătoare, în lume. Dintre ele, Aeromobil pare foarte viabil”, a declarat preşedintele Federaţiei Slovace pentru Aviaţie ultra-uşoară, Milan Ciba.

Printre celelalte modele se mai află şi Transition de la Terrafugia, care va fi pusă pe piaţă în mai puţin de un an.

După ce Aeromobilul ajunge în aer, poate zbura cu o viteză maximă de 200 de km pe oră, poate călători maxim 700 de km şi consumă 15 litri de benzină pe oră.