O nouă operaţiune de salvare pe Marea Egee, finalizată de o navă românească de patrulare a Gărzii de Coastă

Publicat: Vineri, 29 Septembrie 2017 11:59 // Actualizat: Vineri, 29 Septembrie 2017 12:07 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanții Gărzii de Coastă au informat, vineri, că echipajul navei MAI 1104 a finalizat cu succes o nouă misiune de patrulare pe Marea Egee, în cadrul Operațiunii Maritime Comune ''POSEIDON 2017'', în cursul căreia a salvat de la înec 52 de persoane, dintre care 19 copii.

Echipajul navei maritime de patrulare MAI 1104, a Gărzii de Coastă, aflat în misiune FRONTEX în cadrul Operațiunii Maritime Comune ''POSEIDON 2017'', a salvat pe 27 septembrie, în timpul exercitării serviciului în apele Mării Egee, 52 de cetățeni din Siria, Iran și Afganistan, dintre care 19 copii și zece femei, care se aflau pe o ambarcațiune gonflabilă cu motor, ce risca să se scufunde, potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Barca cu migranți clandestini, aflată în dificultate pe Marea Egee, în zona coastelor grecești, a fost localizată și identificată cu mijloacele de pe navă și, după evaluarea situației, având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare, la bordul MAI 1104 fiind transbordate cele 52 de persoane, care au declarat că provin din Siria, Iran și Afganistan, conform sursei menționate.

"Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.)", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De la începutul acestui an, navele Gărzii de Coastă Române au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune ''POSEIDON 2017'', peste 1.100 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operațiunea ''POSEIDON 2017'', la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex.

Citeşte şi Nouă migranţi din Irak, găsiţi ascunşi în podeaua remorcii unei utilitare la Nădlac

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 16:03
Răspunde | Votează email 0 email
ATAS FETIS MEDICESCU
VORBESC FARA SA RIDIC MANA SI SUNT GALAGIOASA CATEODATA IAR CEILALTI NU-IAR MIROSURILE SUNT NUMAI PROASPETE:
29 sep 15:02
Răspunde | Votează email 0 email
MARIILUNGI
TREBUIE SA SE CALIFICE IN GERMANIA TOTI CARE AU DREPTUL PRIN LEGE CA NU DA VECINA CADOURI DIN CURTEA MASII SI MAI ALES STRAINII CARORA NU LE RECUNOSC NICI CALIFICARILE VECHI NICI MUNCA NOUA; SI DOAR CU ELE TREBUIE SA MUNCEASCA:
29 sep 14:51
Răspunde | Votează email 0 email
MARIILUNGI
AM REUSIT SA FUGIM INAPOI IN ROMANIA-AM INCEPUT AUSBILDUNGUL SI AM SARBATORIT CU GOGOSI SI CU DOI CRENVURSTI VIENEZI CU MUSTAR:
1
EUR
4.8378
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H