O nouă pierdere dureroasă pentru fanii serialului „Beverly Hills 90210”

Denise Dowse, regizoare şi actriţă în "Beverly Hills, 90210", a murit la 64 de ani. Sora ei Tracey Dowse a făcut anunţul duminică pentru CNN.

15 aug. 2022, 14:14
O nouă pierdere dureroasă pentru fanii serialului „Beverly Hills 90210”

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolul din serialul „Beverly Hills 90210”, a murit. „Cu inima strânsă trebuie să anunţ decesul ei”, a declarat sora actriţei, Tracey Dowse, într-un comunicat.

Aceasta a anunţat moartea surorii sale şi pe contul de Instagram al actriţei, amintindu-şi de ea ca fiind o susţinătoare a teatrului afro-american, care a fost dedicată şi împărtăşirii profesiei cu copiii.

Doliu uriaș în lumea muzicală românească! Toată echipa de la Vocea României e în șoc, a murit una dintre cele mai îndrăgite antrenoare de voci
Dowse a jucat şi a regizat pentru Negro Ensemble Company şi a regizat piese pentru Amazing Grace Conservatory, un program de pregătire teatrală pentru tinerii din cartierele sărace.

Dowse a fost cunoscută pentru rolul doamnei Yvonne Teasley din serialul de succes „Beverly Hills, 90210” şi a apărut recent în serialul de comedie HBO „Insecure” în rolul terapeutului lui Molly Carter (Yvonne Orji).

Pe lângă rolurile de actriţă din zeci de filme şi seriale TV, Dowse a regizat şi filme, inclusiv „Remember Me: The Mahalia Jackson Story”, care a avut premiera în aprilie la Festivalul de Film Pan African.

„Sunt atât de mândră că am fost sora ei”, a declarat Tracey Dowse pentru CNN. „Ea a luminat scena şi ecranul. A ştiut să danseze în viaţă şi să vadă bucuria. Ceva din care putem învăţa cu toţii”.

Managerul lui Dowse, Sandra Siegal, îşi aminteşte astfel de actriţă: „Am inima sfâşiată de pierderea strălucitoarei, frumoasei, elegantei şi iubitoarei noastre Denise, pe care am avut bucuria şi binecuvântarea de a o coordona şi de a colabora la cariera ei timp de peste 25 de ani, precum şi o prietenie personală. Am pierdut, dar am câştigat atât de mult din faptul că am cunoscut-o. Moştenirea şi amintirea lui Denise vor trăi pentru totdeauna, pentru că a atins cu adevărat foarte mulţi oameni”, a declarat Siegal.

Este doliu mare în Biserică. Doi preoţi au murit în această săptămână
Câţiva dintre colegii ei din serialul „Beverly Hills 90210” i-au adus omagii. „Îmi voi aminti întotdeauna scenele mele cu Denise cu cel mai mare respect pentru talentul ei şi cu cea mai mare pasiune pentru sufletul iubitor care a fost”, a spus Ian Ziering (Steve) pe Instagram. „Toţi te-am iubit atât de mult”, a spus Tori Spelling (Donna) pe aceeaşi reţea de socializare. „Eşti domnişoara Teasley pentru totdeauna”.