O nouă ploaie de stele, extrem de impresionantă, va face spectacol pe cer luna aceasta VIDEO

Astronomii au anunţat că în luna mai vom avea un nou curent de meteori spectaculos, întrucât Pământul va trece printre urmele lăsate de cometa 209P/LINEAR. Potrivit experţilor, vom putea vedea până la 1.000 de "stele căzătoare" pe oră.

09 mai 2014, 11:59

Pe 23 şi 24 mai, Pământul va trece pentru prima dată printre urmele lăsate de cometa 209P/LINEAR. Aceste particule extraterestre ne-ar putea oferi un spectacol incredibil pe cer în momentul în care vor intra în atmosfera terestră.

„Acest nou curent, potenţial, este atât de nou, încât experţii nu ştiu la ce să se aştepte”, a declarat Jane Houston Jones de la NASA Jet Propulsion Laboratory. „Predicţiile arată că vom vedea de la 100 la chiar 1.000 de meteori pe oră, deşi este puţin probabil„, a mai spus NASA.

Noul curent va părea că vine dinspre Steaua Nordului, Polaris, care se află lângă coada Carului Mic.

„În nopţile de 23 şi de 24 mai uitaţi-vă la cer pentru a vedea meteori care se mişcă încet, dar care sunt foarte strălucitori”, ne sfătuieşte NASA. Cerul va fi bun pentru observaţiile nocturne, întrucât Luna se apropie atunci de faza nouă.

Cometa 209P/LINEAR a fost descoperită în 2004, de către proiectul Lincoln Near-Earth Asteroid Research, şi orbitează Soarele în circa cinci ani. Cometa în sine este relativ mică şi puţin strălucitoare, dar va putea oferi un spectacol impresionant datorită dinamicii orbitale.

„Având în vedere orbita curentă a cometei, praful lăsat în urmă de cometă între anii 1803 şi 1924 se va intersecta cu Pământul în mai 2014”, arăta Jeremie Vaubaillon, de la Institut de Mécanique Céleste et de Calcul des Éphémérides in France în 2012. „Drept urmare, această ploaie de stele ar putea deveni o adevărată furtună„.