O nouă problemă pentru Boeing 787 Dreamliner. A pierdut în zbor o bucată dintr-un panou de fuselaj

O aeronavă Boeing 787 Dreamliner, aparţinând companiei Air India, a pierdut în timpul zborului o bucată dintr-un panou de fuselaj, aceasta constituind o nouă problemă pentru jet-ul de înaltă tehnologie, care s-a confruntat cu o serie de dificultăţi după intrarea sa în serviciu, în urmă cu doi ani.

16 oct. 2013, 06:51
O nouă problemă pentru Boeing 787 Dreamliner. A pierdut în zbor o bucată dintr-un panou de fuselaj

Incidentul s-a produs sâmbătă, când aeronava la bordul căreia se aflau 148 de pasageri şi membri ai echipajului efectua un zbor pe ruta New Delhi-Bangalore, potrivit ziarului The Times of India, care relevă că pierderea a fost descoperită de piloţi abia după aterizare, informează Agerpres.

Oficiali ai companiei Boeing au dat asigurări că incidentul nu a creat niciun pericol pentru pasageri şi echipaj.

Locul în care a căzut fragmentul de panou de fuselaj nu a fost identificat. Autorităţile aeriene indiene au iniţiat o anchetă cu privire la circumstanţele producerii incidentului.

Mass-media indiene au relatat, la rândul lor, că fragmentul pierdut a fost înlocuit deja cu unul similar de la un alt Dreamliner, primit recent de Air India şi care nu a apucat încă să zboare.

În total, Air India a comandat 27 de avioane Boeing-787 Dreamliner, primul primindu-l în septembrie 2012.

Boeing-787 Dreamliner s-a confruntat anterior cu o serie de probleme tehnice. Astfel, la începutul acestui an, acest tip de avion a fost ţinut la sol în întreagă lume din cauza unor probleme tehnice generate de supraîncălzirea bateriilor de litiu-iod. Autoritatea americană pentru aviaţie (FAA) a autorizat abia în aprilie reluarea exploatării acestor avioane, după o pauză de trei luni, timp în care aparatele au fost echipate cu baterii noi.