O nouă specie de şarpe lup, descoperită în Cambodgia FOTO

O nouă specie de şarpe din familia şerpilor lup, Lycodon, a fost descoperită în Munţii Cardamon din Cambodgia, a anunţat un cercetător, citat de agenţia DPA.

11 iun. 2014, 15:14

Acest şarpe are pielea de culoare maro deschis, cu pete maro închis, care îi asigură un camuflaj foarte bun în mediul său de viaţă, şi de aceea probabil că a rămas nedescoperit atât de mult timp, a declarat pentru DPA, Neang Thy, consilier de cercetare la Fauna & Flora International, care a descoperit şarpele într-o drumeţie pe munte după ce, în urmă cu o săptămână, tocmai publicase o lucrare cu privire la noi specii din Australia. Majoritatea celorlalte specii de şerpi lup au pielea maron deschis cu pete gri sau albe, scrie Agerpres.

Şarpele este neveninos, dar are dinţi lungi, mari în partea din faţă a gurii, asemănător lupilor”, a spus Thy, precizând că este un şarpe mic, de 41 cm lungime, care, cel mai probabil, se hrăneşte cu şopârle mici şi cu broaşte.

Conform lui Thy, această specie de şarpe lup este probabil endemică acestei regiuni din Cambodgia (nu mai trăieşte în niciun alt areal de pe glob).

Specia a primit numele oficial de Lycodon zoosvictoriae, ca semn de recunoaştere a sprijinului acordat, de-a lungul anilor, de către Consiliul Parcurilor şi Grădinilor Zoologice din Victoria, Australia, pentru Fauna & Flora International mai scrie DPA.