O nouă tentativă de asasinare a preşedintelui Zelenski, dejucată. Un grup de diversionişti ruşi, conduşi de un agent FSB, a fost arestat

Serviciul ucrainean de contraspionaj militar a anunţat că a dejucat o nouă tentativă de asasinat împotriva preşedintelui Volodimir Zelenski. Membrii unui grup condus de un agent FSB ar fi încercat să ajungă în Kiev deghizaţi în militari ucraineni din cadrul forţelor de apărare teritorială.

22 mart. 2022, 11:08

O nouă tentativă de asasinare a preşedintelui Zelenski a fost dejucată recent de serviciile secrete ucrainene. Un grup de diversionişti ruşi, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a fost arestat în oraşul Ujgorod, anunţă agenţia de presă ucraineană Unian.

Grupul format din 25 de bărbaţi şi coordonat de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) avea în plan comiterea unor acte de sabotaj în cartierul guvernamental de la Kiev şi în alte zone din ţară, potrivit sursei citate. Sabotorii ar fi intenţionat să se dea drept militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială pentru a ajunge în capitala ucraineană.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 27. Generalii de la Kiev anunţă că ruşii mai au muniţie, combustibil şi alimente pentru maxim 72 de ore

„În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind «înalta trădare» a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist”, care s-a dovedit a fi agent FSB, a titrat presa ucraineană.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski: Generaţiile viitoare nu ne vor ierta pierderile umane sau pierderea teritoriilor

Jurnalistul Vitali Glagola a publicat pe contul său de Facebook imagini cu agentul rus imobilizat la pământ, dar și arme de foc și echipamente electronice capturate.