O nouă tragedie în Mediterana. 43 de migranţi s-au înecat în drumul spre Europa, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat

Cel puţin 43 de migranţi s-au înecat în naufragiul unui vas în largul Tunisiei, pe când încercau să traverseze Marea Mediterană, dinspre Libia către Italia, iar 84 au fost salvaţi, a declarat sâmbătă pentru Reuters filiala tunisiană a Semilunii Roşii.

03 iul. 2021, 21:13
O nouă tragedie în Mediterana. 43 de migranţi s-au înecat în drumul spre Europa, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat

Vasul pornise din Zuwara, de pe coasta nord-vestică a Libiei, şi transporta migranţi din Egipt, Sudan, Eritreea şi Bangladesh, potrivit organizaţiei guvernamentale.

Marina a salvat 84 de migranţi, iar 43 s-au înecat în naufragiul unui vas care pornise din Zuwara, în Libia, cu destinaţia Europa”, a declarat Mongi Slim, un oficial al Semilunii Roşii, citat de Al Jazeera.

Pe de altă parte, autorităţile franceze au anunţat că au salvat sâmbătă, în strâmtoarea Pas-de-Calais (nord), 47 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge pe coasta britanică în ambarcaţiuni improvizate.

Citeşte şi 50 de migranți, descoperiți la Frontiera Nădlac, ascunși în remorca unui camion care transporta oase

Sâmbătă dimineaţa, centrul regional operaţional de supraveghere şi salvare (CROSS) Gris-Nez a fost contactat de migranţi aflaţi în dificultate, în largul Sangatte, în apropiere de Calais. Cinci naufragiaţi, între care se afla şi o femeie însărcinată, au fost salvaţi şi debarcaţi în portul Boulogne-sur-Mer, a anunţat prefectura maritimă din Canalul Mânecii şi din Marea Nordului.

Ulterior, o altă ambarcaţiune a anunţat că are o avarie la motor şi cei 22 de pasageri au fost salvaţi şi debarcaţi în portul Dunkerque.

CROSS Gris-Nez a fost contactat de o a treia ambarcaţiune cu migranţi aflaţi în dificultate, care au anunţat că au o avarie la motor. Douăzeci de persoane au fost salvate şi conduse în portul Boulogne-sur-Mer.

Citeşte şi Migranţii români au luat cu asalt frontiera dintre Mexic şi SUA. Traversează Rio Grande pe plute, peste 2.000 au fost arestaţi în ultimele luni