O nouă uzină auto? Ponta anunţă că o mare companie germană deschide o fabrică în România

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România, board-ul companiei urmând să adopte o decizie finală în acest sens, a anunţat premierul Victor Ponta.

23 mart. 2013, 14:06
O nouă uzină auto? Ponta anunţă că o mare companie germană deschide o fabrică în România

Premierul Victor Ponta a declarat că a aprobat zilele trecute, în şedinţa de guvern, „un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania” care va deschide o fabrică în România. „Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase”, a spus Ponta, informează Mediafax.

El nu a spus explicit că ar fi vorba despre o companie de automobile, dar descusut de presă a lăsat să se înţeleagă acest lucru, spunând că este vorba despre un domeniu „foarte drag” României, în care se ştie că lucrează deja doi mari producători importanţi, Dacia Renault şi Ford, iar după aluziile presei la industria auto, Ponta a spus „Doamne, ajută să putem să dăm împreună această ştire!”… Premierul a precizat însă că investiţia va fi anunţată imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie în acest sens.

În urmă cu cinci ani, Guvernul român a discutat cu grupul german Daimler care hotărâse să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz în Europa de Est, dar pe care a deschis-o în Ungaria. Potrivit Mediafax care citează surse guvernamentale care au vorbit atunci despre acest lucru, Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, ar fi interesată să producă autovehicule în România.